Стилове и модели рокли

Саронг - ефектен елемент от плажен гардероб

Саронг - ефектен елемент от плажен гардероб
съдържание
  1. Удобства
  2. Как да се връзвам?
  3. Какво да облека?
  4. аксесоари

В плажната мода има много опции за облекло от цял ​​свят. Ако пареото вече се е превърнало в позната част от летния гардероб, тогава саронгът все още се гледа.

саронг

Вкъщи може да се нарече по различни начини, включително и „мунда“.

Саронг е квадратен или правоъгълен шал с доста дълга страна - около 2 m.

Именно дължината на саронга се различава от пареото, което вече е влязло твърдо в живота ни. Най-дългата страна на пареото по правило е 1,4 m.

Шал саронг

Има много начини да завържете саронг, така че един такъв шал може да замени няколко неща. За туристите многофункционалността е много важна, затова ви съветваме да обърнете внимание на нея!

Удобства

За коренното население саронгът е пълно облекло, средата между пола и рокля. За различните народи това е само женската или само мъжката част от гардероба, за други тя се носи от всички. В зависимост от устойчивостта на националните традиции саронгът се е превърнал в празничен и религиозен костюм, който е обичайно да се носи за изключителни поводи, или се е превърнал в отличителен елемент от туземците, представляващ неразделна част от ежедневното облекло.

Коренното население използва шалове от практични естествени материи с традиционни цветове, а туристите избират леки, послушни и летящи саронги, изработени от памук, коприна, шифон, сатен. Специални пръстени и катарами фиксират саронга, което е много удобно за носене. Тайландците често фиксират платното върху тялото, имитирайки цъфтежи.

Специалната благодат, която дрехите дават на жените, плавните движения и способността лесно да променят формата си, направи саронгът обект на интерес за дизайнерите.И така, лятният гардероб бе попълнен с универсален и красив детайл, който придава мистерия на образа. Необичайни цветове, техните комбинации и причудливи модели също бяха измислени, за да зарадват модата на шал.

В допълнение към традиционните методи за боядисване и тъкане на нишки, започна да се използва и боядисване върху плат (например, батик или икат).

Саронг по бедрата

След като донесе саронга у дома, от него може да се направи предмет на изкуството (чанта, шал за глава или шия) или дори интериорен предмет (под формата на завеса, покривки за покривка, панел, покривка за маса). И можете да го сложите в куфар, в очакване на нови пътувания.

Как да се връзвам?

Саронгът е голям, така че ако имате въображение, можете да създадете романтични или етнически образи. Най-често саронгът е вързан към бедрата или талията, като пола.

Начини за връзване на саронг

Помислете за общи начини за връзване на саронг. Много от тях са прости и няма да отнемат много време.

Начини за връзване на саронг

Карибски вариант

Позволява ви да изберете височината на шалчето по тялото: на бедрата или високо под гърдите. Завъртяйки шал, трябва да завържете опашките отпред в възел (те могат да бъдат оставени както свободни, така и скрити). По-елегантен метод се различава по това, че възелът е изместен: те вземат единия край, а като втора опашка за възела, те просто прихващат парче плат отгоре. Останалата част от материята се оформя като миризма, внимателно я завъртете на кръста навътре и маскирайте възела по този начин.

Саронг - обвързване на Карибите

Версия на тайландски

Те подреждат плата вертикално, обвиват къс ръб около тялото и го връзват отпред. Дъното на шалчето е усукано от една или две страни, краищата се повдигат до кръста и този първи възел е скрит с тази драперия. Можете да държите плата отдолу между краката, така че да се получат панталоните. Тази опция е надеждна и лесна за използване.

Sarong е тайландски начин за обвързване

В бирма

Зашийте саронга по късия ръб, оставяйки през дупки. След като поставят „тръба“, „опашките“ се прихващат по горния ръб, обвързват ги отпред, а гънките се обръщат навътре. Вътрешните опашки са увити. Този метод ще помогне да превърнете шалчето в пола или рокля.

Най-простият вариант е да сгънете плата по дължината, да увиете тъканта около бедрата и да завържете горните краища. Така мини полата ще бъде готова. Красиви асиметрични поли ще се получат чрез добавяне на квадратна саронг.

Мини саронова пола

Майсторските класове ще ви помогнат да направите рокля за секунди:

  • Прескачайки тъканта зад гърба, пресечете горните краища на гърдите, навийте ги на снопове и ги завържете около гърба на врата.
  • Оставете единия ръб отстрани, повдигайки саронг над гърдите, дръжте шалчето зад гърба си и го увийте около тялото и на гърба ще се образува припокриване от плат. Опитайте се да оставите долния ъгъл на шалчето над тъканта свободен. Вторият горен ъгъл също може да бъде отстрани. Тези краища ще служат като презрамки: ние ги повдигаме напред нагоре изпод мишниците, връзваме ги на гърба на врата.
  • По същия начин може да се върже по-къс шал на едното рамо: средата на саронга е ориентирана от едната страна, от друга страна те припокриват тъканите с подмишниците, ъглите на шалчето след това пресичане се сгъват в снопове, повдигат се на рамото и се връзват отгоре. Оказва се, асиметрична рокля в античен стил.

Това са най-популярните начини. Струва си да експериментирате, за да намерите своя вариант, защото добре подбран модел и правилно завързан саронг ще добавят елегантност на фигурата.

Например, за дамите с пищен бюст е по-добре да завържат саронг като пола, а с миниатюрна направят възли на гърдите. Правилната пълнота ще помогне на правилния вертикален или диагонален модел. Добавете шал за растеж, вързан над талията. Колкото по-тесни са раменете, толкова по-висока трябва да бъде саронгът.

Саронг като пълна пола

Какво да облека?

Коренното население носи тези поли със специални блузи. Но останалият свят предпочита да използва саронг като част от плажна рокля, комбинирайки го с отделни и монолитни бански костюми, топове и леки отворени обувки.

саронг

Елегантни и ексклузивни шалове могат да се носят за летни партита като рокля, допълващи тоалета със сандали на пета или платформа. Единични джапанки и плажни джапанки завършват всеки поглед с саронг.Варианти с обувки с връзки, когато панделките и презрамките "прегръщат" краката ще бъдат интересни.

аксесоари

Предвид спецификата на такива летни дрехи, от аксесоари можете да останете на шапки, ленти за глава и шалове. Ярките орнаменти също ще намерят своето място. Това може да бъде евтини бижута, цветни обеци, гривни, масивни колиета от камъни или стъкло. Интересни комплекти черупки, корали, пера.

Изображенията на плажа обичат чанти от естествени материали: памук, слама и др. Големи или малки, твърди или меки като коте, от най-разнообразна форма - това зависи от вашите предпочитания и нужда.

Надеждното закрепване на облеклото помагат специални катарами, копчета, както за деколтета. Те се предлагат в различни форми, което ви позволява да направите изображението още по-сложно и елегантно. Ако облечете саронг като рокля, можете да го облечете. Съвременната интерпретация позволява това.

Саронг в комбинация с широк колан

Лятната визия не е пълна без големи слънчеви очила, защото именно такива очила ще ви помогнат да защитите очите си от парещи лъчи. Sarong, като облекло, е не само почит към модата и красотата, но и много функционално удобно нещо, което може да се превърне в основен елемент на изображението. Струва си да си купите чифт саронгови шалове, така че всеки ден да променяте имиджа си лесно!

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение