Стилове и модели рокли

Сари - рокля на индуистките богини и прости индийски жени

Сари - рокля на индуистките богини и прости индийски жени
съдържание
 1. Малко история
 2. Характеристики на индийското облекло
 3. Aishwarya Rai Style
 4. Сватбено сари
 5. Най-скъпото сари в света
 6. Как да облечем?
 7. Какво да облека?

На страниците на списания и уебсайтове вероятно сте виждали индийски красавици повече от веднъж в цветни рокли, украсени със скъпоценни камъни и бродирани модели. Материята, която носят, се нарича сари.

Индийски сари

Сари е традиционното облекло на жените, живеещи в Индия. Появявайки се преди много векове, подобно облекло е направено от дълго парче платно под формата на правоъгълник. Жените се увиха в такова платно, драпирайки го, за да подчертаят завоите на фигурата и да скрият възможни недостатъци.

Векове по-късно сарите все още са популярни. Това са ежедневни и елегантни дрехи на индийски жени, както и оригиналното облекло на жените в други страни. С помощта на сари красавиците могат да демонстрират своята женственост, изящество и изящество.

Европейско Сари Зелено бежово

Продуктът е платно без шевове с дължина 5-9 метра и ширина около 1 метър. Под него жена облече пола, която е малко по-къса от сари, както и блуза, наречена чоли. Блузата често е цветът на полата и сари, въпреки че ако сари има плътен цвят, завършекът на блузата може да варира.

Малко история

С появата на сари в гардероба на жените в Индия се свързват много легенди. Според един от тях подобна роба е създадена върху вълшебен стан от тъкач, който мечтае за идеална жена. Той комбинира в платното всички качества, които трябва да бъдат в такава красота, като получи невероятно красиви и дълги дрехи.

Жена в сари

Друга легенда свързва появата на сари с цар Пандава, който загубил богатството си и собственото си семейство в хазарта. Последната загуба на краля беше жена му. Враговете искаха да я разобличат, като искаха да опозорят жена, но не успяха да размотят дрехите си.Кришна защити съпруга на пандава, като я облече в сари.

Характеристики на индийското облекло

След като внимателно разгледате тъканта на сарито, неговите цветове, драперия и орнамент, можете да научите много за момичето, на което виждате такава роба. Сарите се произвеждат предимно от коприна, шифон или памук. Качеството на материала показва богатството на собственика на сари.

Цветът на тоалета може да каже много. Вдовиците носят бял сари без шарки, младите майки веднага след раждането - жълти, булки рокля в зелено или червено сари, украсена със златна бродерия. Носенето на черна роба е изключително рядко, смятайки го за нещастен.

В производството на индийски сари участват само мъже. Едно облекло се произвежда във времето (около 6 месеца). Сари не може да се нарече евтин костюм, но такова нещо служи много дълъг период и често се предава на потомци.

Красиво сари

На пръв поглед повечето сари си приличат помежду си, но това не е така. Всяко облекло е уникално и има повече от дузина начини да ги драпирате.

Aishwarya Rai Style

Известна актриса от Индия многократно се е появявала на червения килим и други важни събития в луксозни сари.

Красива Сари Айшвария Рай

През 2012 г. звезда от Боливуд се появи на благотворителен прием в дизайнерско светло сари със златна бродерия, а през 2013 г. златното й сари на вечеря в Кан изглеждаше невероятно. Актрисата допълни това шикозно облекло с блестящ клъч и златни бижута.

Въпреки че червеният цвят не е много подходящ за тържествени актьорски събития, тъй като се слива с цвета на парчето, на Aishwarya Rai сари в червено е невероятно. Актрисата многократно е носила шикозни сари от този цвят на филмови премиери и благотворителни събития.

 Aishwarya Rai в Kriksny Sari 2012

В допълнение, Айшвария често избира нежни прозрачни сари. През 2006 г. актрисата създаде ефектна визия с помощта на зелено сари, украсено с бяла бродерия. Към него красавицата вдигна черупка на ръкав и дълги обеци. През 2011 г. тоалетът на Aishwarya беше бледо розов, а гарнитурата му се състоеше от мъниста и сребърна дантела.

Сватбено сари

Сарито, в което момичето е омъжено, е много красиво и изтънчено. Продуктите са украсени с мъниста, сребърна или златна бродерия, кристали и друг атрактивен декор.

Бяла сватбена Сари

Изборът на плат, модел и метод на драперия се влияе от региона на пребиваване на булката, благосъстоянието на нейното семейство и други нюанси. Например в северните райони на Индия булките се обличат в червено сари, в източните - в жълто облекло, в Махаращра - в зелено сари, а в Асам - в снежнобяло.

Най-скъпото сари в света

Книгата на рекордите на Гинес през 2008 г. записа най-шикозните и скъпи сари. Продуктът беше оценен на 100 хиляди долара (приблизително 4 милиона рупии). В производството на такъв сари участваха 30 тъкачи. Ръчно работеха върху екипировката около 7 месеца, създавайки наистина невероятна роба.

Най-скъпото сари в света

Сарите бяха бродирани с нишки от сребро, платина и злато, а след това украсени с диаманти, сапфири, рубини, топази, корали, изумруди и други скъпоценни камъни.

Нещо повече, стойността на продукта се крие не само в такъв завършек, но и в чертежите върху сари. Платното беше украсено с 11 картини на известен художник от Индия. Теглото на такъв най-скъп сари беше около 8 килограма.

Как да облечем?

 1. След като облечете полата и блузата, започнете да прибирате сари в полата от дясната страна на платното.
 2. Увийте продукта от дясната до лявата страна, като направите един кръг. В този случай долната част на сари трябва да докосва пода.
 3. След това започнете да събирате гънките на сари. В зависимост от дължината на продукта, ще получите 5-7 пъти или повече.
 4. Събраните гънки се поставят заедно за полата, така че да "гледат" вляво.
 5. Увийте останалата свободна част от платното около талията и хвърлете края на продукта върху рамото. Можете да го оправите на рамото си с красиви щифтове.
Как да носите сари

Какво да облека?

 • Подходящи обувки за сари са балетни обувки или сандали с плоска подметка.
 • Можете да изберете малка чанта за съединител за елегантна версия на сари.
 • Различни бижута, например, гривни, пръстени, колиета, големи обеци и други бижута, чудесно се комбинират със сари.
Коментари
 1. Аня
  22.02.2016

  Колко красиво! Директно ме привличат тези индийски тоалети. Искам да отида в Индия.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение