цвят

Комбинацията от цветове в дрехите

Комбинацията от цветове в дрехите
съдържание
 1. Принципи на комбинация
 2. Как и как да комбинирате цветовете?
 3. Комбинацията от контрастни цветове
 4. Опции за фантазия
 5. Комбинации за връхни дрехи
 6. Избор на дрехи и обувки
 7. Как се комбинира с аксесоари
 8. маса
 9. Правила за комбинация от цветове
 10. Красиви комбинации

Способността за правилно комбиниране на цветовете в дрехите е важно умение, овладявайки което, винаги можете да изглеждате страхотно!

Принципи на комбинация

монохромен

Първо, нека поговорим за монохромна група, която се състои от линия от един цветен спектър. Тоест вашето изображение трябва да бъде направено в една цветова схема, нещата могат да се различават само по сянка - от тъмно до светло.

Най-простият и най-популярен монохромен е черен. Облекло, направено в този цвят, се нарича общо черно. Изглежда ефектно направено в бяло, съответно, общо бяло.

Но не се фокусирайте върху неутрални цветове, погледнете в ярки цветове е много по-интересно. Няколко нюанса в изображението изглеждат по-интересни и по-богати от едноцветната композиция.

В този случай е допустимо да добавите аксесоар с различен цвят. Например, разредете белия ансамбъл с жълт съединител или сив с червено.

2 цвята

Контрастните цветове или свързаните с тях контрастиращи могат да се комбинират добре помежду си. Цветовете, разположени един срещу друг в цветното колело, изглеждат ефектно в чифт. Двойката може да бъде или ярка, изразителна, или по-мека, ако контрастът е намален.

3 цвята

Има няколко варианта как можете да комбинирате 3 цвята в един външен вид. Например по подобие, като се използват свързани нюанси в един лък. Много често се среща комбинация от триада - това е комбинация от три нюанса, които могат да бъдат съединени в равностранен триъгълник на цветно колело. Можете самостоятелно да свържете линиите, за да намерите най-интересните комбинации. Ако имате червено палто и зелени панталони, цветното колело ще ви помогне да изберете блуза или пуловер, които ще изглеждат хармонично по този начин.

4 цвята

Комбинацията от четири цвята се нарича тетрад и изисква определени умения. Принципът му се основава на комбинация от цветове, които са представени на цветното колело като квадрат или правоъгълник. В този случай е допустимо да премахнете един от цветовете от този "квартет", но изображението ще остане хармонично.

Спомнянето на тези комбинации е много трудно, следователно, когато съставяте такъв лък, трябва да използвате кръг или да се съсредоточите върху готови комбинации, надникнати на моден сайт или лъскави страници.

Как и как да комбинирате цветовете?

класически

Класически или основни са универсални цветове, които отговарят на всеки цвят цвят.

Класическите са черно, сиво, бяло, бежово, кафяво и синьо.

 • Черен цвят елегантна, добре тънка фигура. Винаги е на мода, особено ако изберете неща с класическа кройка. Черното е най-добре комбинирано с контрастни цветове, светло или светло.
 • Сивото е запазено и консервативно, палитрата му е огромна, има много подтонове. Комбинациите със сиви дрехи са спокойни и меки.

В ежедневния външен вид сивото е най-добре комбинирано с неутрална и пастелна цветова схема. Ако искате по-гръндж вид, използвайте графит и черно, поставяйки акцент под формата на ярко червено червило или обувки.

  • Бялото е цветът на сдържаност и невинност. Той има огромен брой нюанси - от студен сняг до топло мляко. Можете да комбинирате с дрехи от бял цвят в пастелни, нежни цветове, а можете да ярки и закачливи. Бялото хваща окото самостоятелно, но ако добавите ярък акцент към изображението, той ще престане да бъде солист и ще се превърне в допълнение или фон. В крайна сметка това е много компромисен цвят.
  • Бежовото е меко и възможно най-неутрално, защото това е цветът на голата кожа. Въпреки това, той често се носи от заможни хора, така че той също започна да се свързва с лукс. Той има много нюанси, в това дори надминава белия цвят, само кафявото може да се сравни с неговата универсалност. Когато създавате изображение с бежово, избягвайте груби цветове. Дайте предпочитание на ярки или меки нюанси, които ще направят външния вид лек и елегантен.

  Разделението на топли и студени нюанси съответства на сезоните. Зимните нюанси се считат за студени (сини, сини и виолетови), топлите - летни (червени, жълти, оранжеви). Въпреки че принципът на разпределение на цветовете е много по-задълбочен.

  Има много сложни нюанси, които могат да бъдат приписани както студени, така и топли.

  Зеленото е разположено на границата, защото има най-голям брой както топли, така и студени нюанси.

  Тъй като всеки цвят има студени и топли нюанси, ще разгледаме отделно всяка група

  студ

  • Нюанси на синьо и виолетово с добавка на бяло, черно или червено. Например лазур, кралско (кралско синьо), царевично синьо, кобалт и други. Тези цветове се комбинират със студена или неутрална цветова схема или богат контраст.
  • Сенките на зелено варират от много лека водна, до пронизващо ярка тюркоаза и малахит.Те включват мента, ментол, нефрит, изумруд, сиво-зелено. Това са доста строги нюанси, които изглеждат добре със сиво, розово, лилаво. Ако искате ярък, запомнящ се вид, носете ги с червено, оранжево или жълто.
  • Розовото включва всички нюанси, които са получени от лилаво и виолетово. Това са свежи цветове, които се съчетават добре със сиво, жълто, маслинено, синьо, синьо и всички билкови нюанси.
  • Жълтият цвят включва цялата пастелна цветова схема на този цвят.

  топло

  • Топлите нюанси на синьото са много сложни, обикновено с нотка на зелено, защото се образуват чрез смесване с жълто. То е синьо-зелено, тюркоазено, морскозелено, деним, стомана, синьо-сиво, пруско синьо. Изображенията с тези цветове са меки и спокойни. Най-добре е да ги допълвате със същите топли цветове.
  • В топлите цветове зеленият цвят се разкрива напълно. Сенките могат да бъдат с жълт или маслинен оттенък. Яркостта на нюансите във всяка група варира, в зависимост от количеството сиво примеси. Тези цветове ободряват, изпълват изображението с мек блясък. Можете да ги комбинирате със студени и топли цветове.
  • Топлите нюанси на розовото се формират от оранжево и червено. Това са всички цветове с примес на праскова, корали, фламинго, ягоди и сьомга. Тези нюанси са най-добре комбинирани с меки, светли цветове, но също така се разкриват в комбинация със студено синьо. Те могат да се носят с бежови и кафяви цветове, маслина, каки, ​​сиво-люляк.
  • Жълтите са наситени и ярки, те могат да бъдат с червени, оранжеви и кафяви тонове. Те включват кайсия, банан, царевица, горчица, шафран, лимон, канарче, златисто. Те изглеждат добре с топли и студени цветове.

  Комбинацията от контрастни цветове

  Съществуват 7 вида контрастни комбинации, от своя страна всяка комбинация се състои от няколко типа контраст.

  • По лекота - тъмните и светли дрехи се комбинират в един лък.
  • По температура - комбинация от студени и топли цветове. Тя може да бъде възможно най-студена и топла или по-мека, с лека температурна разлика. Например, какъвто е случаят с пастелните цветове.
  • По насищане - в едно изображение се използват неутрални и сложни или приглушени нюанси.
  • По размер на цветното петно ​​- изображението е изградено в неутрална цветова схема, с добавяне на ярък детайл. Най-често това е риза или блуза, но може да има и панталон, пола. Използвайки тази техника, можете да отклоните вниманието от недостатъците и да се съсредоточите върху предимствата на фигурата.
  • Микс от допълнителни цветове. За да разберете този контраст, трябва да разберете концепцията за цветното колело, за което ще говорим по-долу. Тя се основава на принципа на комбиниране на диаметрално противоположни цветове в едно изображение.
  • Едновременен контраст - комбинация от сиви дрехи с многоцветни.

  Опции за фантазия

  Да комбинирате нюанси, които са несъвместими на пръв поглед, може да изглежда доста трудна задача. Можете да започнете с малки, като разреждате външния си вид с живи аксесоари.

  Например, допълване на зелена рокля с чифт люлякови обувки или разреждане на монохромен ментов вид с лилави лодки. Рокля от шафран ще изглежда добре в компания с ботуши на кобалт на глезена.

  Можете да започнете с малки, като комбинирате любимите си цветове, които не сте решили да комбинирате в един външен вид преди. За тези цели е идеално червеното, което неочаквано се отваря в компания с лавандула, цвят Барби или нюанс на розов кварц.

  Постепенно ще бъде възможно да се комбинират в едно изображение не два, а няколко ярки цвята наведнъж. Най-добре е да използвате чисти цветове на дъгата, които могат да допълнят спокойно сдържано изображение.

  Ако не харесвате някое от цветята, просто го извадете от облеклото си.По същия начин можете да добавите всеки друг цвят с помощта на цветното колело.

  Комбинации за връхни дрехи

  черно

  Противно на общоприетото мнение, черните връхни дрехи не са за всеки. Изглежда добре на момичета с ярки черти на лицето, за предпочитане на зимния цвят цвят, който рядко се среща сред славянските жени. Ако нямате контрастен външен вид, по-добре е да забравите за черно палто. Носенето на черно палто е най-добре с аксесоари в червено или бяло.

  кафяв

  Палта от кафяв цвят също са популярни, въпреки че е доста трудно да изберете аксесоари за тях. Изглежда най-добре със синьо, възможно със зелено или жълто. Не всяко момиче взема решение за обувки и чанта с толкова ярък цвят, така че помислете няколко пъти, преди да вземете решение за кафяви връхни дрехи.

  сив

  Сивото не е за всеки, но все пак е по-лесно да се впишете в гардероба си, отколкото кафявото. Сиво палто ще изглежда добре с обувки и аксесоари в цвят бордо, вино и графит. В допълнение, ярките аксесоари също имат къде да бъдат, така че е интересно да експериментирате с него.

  син

  Ако искате палто от този цвят, забравете за ярко синьото, само ако не сте млада ученичка. Палта в небесно синьо и царевично синьо изглеждат привлекателно на момичета и жени. Не е трудно да изберете обувки и аксесоари за такива връхни дрехи, може да бъде сива или бежово-кафява цветова схема.

  червен

  Коженото палто, подобно на черното, е подходящо само за собственици на контрастен външен вид и не е много подходящо за ежедневно носене. Ако искате да изберете червено, изберете разредените нюанси. Тя може да бъде боровинка, нар, череша, кинобар.

  Към него можете да вземете обувки и аксесоари в розово, зелено, синьо или сиво. Забравете черното, ако не искате да сте като фатална жена. По правило в ежедневието това не винаги е подходящо.

  зелен

  Поради разнообразието от зелени цветове, абсолютно всяко момиче може да избере палто, подходящо за нейния зелен нюанс. В допълнение, това е единственият цвят, който се комбинира с абсолютно всичко!

  Можете да изберете обувки и аксесоари за него от всякакъв цвят, просто трябва да експериментирате малко. Тук дори черно и кафяво, които не са подходящи за предишните цветове, ще бъдат подходящи. Следователно, зеленото определено си струва да обърнете голямо внимание.

  розов

  Горното облекло на почти всички нюанси на розово изглежда изгодно. Както в случая със зеленото, трябва да изберете правилния нюанс. Тя може да бъде сьомга, розов кварц, шокиращо розово, фуксия. Най-добре ще се комбинира с обувки и аксесоари в бежово, жълто и зелено.

  корал

  Палтото с цвят на корал изглежда много женствено и елегантно, това е чудесно решение за пролетта. Към него можете да вземете обувки и аксесоари от синьо-синьо, шам-фъстък, мента. Ще се почувствате свежи и свежи.

  пурпурен

  Палто или яке от патладжан или сливов нюанс изглежда страхотно на много момичета, подчертавайки естествената им красота. Можете да комбинирате такива връхни дрехи с нюанси на жълто и зелено или със сродни цветове от спектъра.

  Избор на дрехи и обувки

  Черни обувки

  Както е при връхните дрехи, съществува погрешно схващане, че черните обувки са универсални и подходящи за всякакви дрехи. Разбира се, черните обувки правят крака малък, а изображението е елегантно, но те не вървят добре с цветни и леки дрехи, които най-често предпочитаме днес.

  Черните обувки са добри в онези изображения, където преобладава черното. Може да е бизнес костюм, малка черна рокля или може би сив костюм.

  Забравете черните обувки, ако вашият лък е доминиран от кафява цветова схема, бежовите или кафявите обувки са много по-добри.

  Бели обувки

  Опитайте се да носите бели обувки, ако бялото вече присъства в изображението. Тъй като бялото визуално прави крака по-голям, опитайте се да избягвате бели ботуши и ботуши, които сами по себе си са достатъчно големи.

  Оставете белите обувки за лятото, като изберете отворени обувки или сандали на висок ток. Вярно, това не се отнася за белите маратонки, които в комбинация със сини дънки вече са се превърнали в класика.

  Основното табу - не носете бели обувки с панталони или дънки в черно и освен това, не носете черни чорапогащи. Дъното трябва да е леко и леко, за да съответства на обувките.

  Цветни обувки

  Ако носите дрехи с ярки цветове, не унищожавайте оригиналността на изображението, като носите черни обувки. Също така, не се опитвайте да избирате обувки от същата цветова схема като например рокля. Малко вероятно е да успеете да влезете в тон и ако "летите" с нюанс, ще изглежда, че изображението не е напълно проектирано.

  За ярка рокля, трябва да изберете ярки обувки! Можете да се съсредоточите върху цветното колело или да използвате готови необичайни комбинации, които споменахме по-горе.

  Но ако все още не сте готови за такъв смел вид, вземете обувки в бежово или сиво. Цветните обувки също са приемливи, ако съответстват точно на един от цветовете, представени на изображението. За да не пропуснете, направете залог на чисти нюанси без примеси, по-лесно е да ги съпоставите.

  Цветните обувки ще изглеждат добре в спокойни, сдържани изображения, проектирани в основната цветова схема. Разредете сиво, бежово, черно или тъмно с живи обувки и аксесоари.

  Как се комбинира с аксесоари

  Чанти

  • Обувки и чанта в един цвят - доста консервативна, остаряла комбинация. Но той е идеален за тези, които предпочитат еклектика и живи образи. По този начин обувките и чантата няма да привлекат много внимание, а други ще могат да се съсредоточат върху вашето изображение. Това се справя добре с класическите цветове - черно, кафяво, сиво, тъмносиньо, бежово, възможно червено.
  • Най-добре е да вземете чанта не под обувки, а под дрехи. Например, за рокля със снимка можете да изберете чанта за цвета на картината. Обувките или чантата могат да бъдат съчетани точно с цвета на дрехите, но не и двата продукта едновременно.
  • За да покажете своя индивидуален стил, смесете не само цветове, но и текстури.
  • За обувки с животински или флорални щампи можете да вземете чанта в тон, но не със същия цвят. Ярък пример са обувките и аксесоарите в цвят леопард, които не могат да се използват с един външен вид!
  • Не трябва да вдигате черна чанта за ярки обувки, ще се създаде усещане за недовършено изображение. По-добре е да изберете цветен аксесоар в различен цвят, който се дублира от някои други детайли на лъка.
  • Ако заложите на бежово или черно, опитайте се да запазите обувките и чантата от различни материали. Кожени обувки и закопчалка от лакована кожа, сандали от велур и текстилна чанта.
  • Обувки и аксесоари, изработени от лакирана кожа в един вид - това е лоши маниери. Такъв тандем изглежда не само абсолютно безвкусен, но и вулгарен.

  маса

  Днес можете да намерите много таблици, които ви помагат да разберете дали избраните от вас цветове са комбинирани помежду си. Също така е удобно да се съсредоточите върху цветното колело, за което неведнъж сме споменавали и което е дадено по-долу. Предлагат ви също таблица, съсредоточена върху която, ще ви бъде по-лесно да направите избор и да създадете хармонични изображения.

  Правила за комбинация от цветове

  лято

  Момичетата с този цветен тип имат студен тон на кожата, следователно дрехите и аксесоарите трябва да бъдат подбрани по такъв начин, че да компенсират този дефицит, а не да го подчертават, в противен случай тенът ще стане „труден“.

  Ако сте "контрастно лято", също така е важно да изберете дрехи, които не са в ярки цветове, защото контрастът ви така или иначе няма да издържа (за разлика от зимата).Тъмните нюанси, които не подхождат на обикновеното Лято, също ще изглеждат добре на вас.

  Предпочитайте студени или неутрални сложни нюанси, които ще бъдат продължение на вашия многоцветен цветен тип.

  Такива нюанси ще ви подхождат:

  • лилав;
  • тъмно розово без примеси;
  • тъмни и бледи червени;
  • светло и бледо жълто;
  • синьо-зелено и жълто-зелено;
  • тъмно синьо;
  • кафяво без жълто;
  • лилав;
  • всички неутрални, с изключение на топло бежово.

  есен

  Момичетата от този цветен тип могат да се променят до неузнаваемост, но носят само дрехи с различен цвят. Топлият тон на кожата ви позволява да носите топли, студени и неутрални нюанси.

  Цветовата схема трябва да е наситена, избягвайте бледите пастелни цветове. Дайте предпочитание на сложните цветове, тъй като чистите цветове ще затрупат естествената ви привлекателност.

  Такива нюанси ще ви подхождат:

  • червено смесено с жълто;
  • оранжев;
  • жълто с червен или син оттенък;
  • зелено и синьо, с изключение на много ярки и много бледи;
  • кафяво, с изключение на тъмно и бледо;
  • виолетово с примес на синьо, сиво или кафяво;
  • неутрален, но не ярък и не пастелен.

  пружина

  Тъй като момичетата от този цветен тип имат топъл меден тон на кожата, те могат да носят много студени, междинни и топли цветове.

  Самият цвят цвят не е контрастен, но може да се направи така. Например, носенето на алена рокля на блондинка-пролет. Ярък тоалет на бял кожен фон ще изглежда повече от контраст.

  През пролетта деликатните изображения са идеални, всички леки пастелни нюанси. Основното е, че цветовете са чисти, без примес на сиво. Важно е също да избягвате тъмните нюанси.

  Такива нюанси ще ви подхождат:

  • нежни нюанси на розово и фуксия;
  • всички нюанси на червеното, с изключение на тъмното;
  • някои нюанси на оранжево с жълт или розов нюанс;
  • нюанси на жълто, с изключение на много светли;
  • повечето нюанси на зеленото, с изключение на тъмните и тези със сив оттенък, както и светло зелено;
  • всички нюанси на синьото, с изключение на сиво-синьото и сиво-синьото;
  • светли нюанси на кафяво с жълт или червен оттенък;
  • нюанси на лилаво, с изключение на тъмно и сиво-лилаво;
  • от неутрални нюанси, млечните и кремообразните ще ви подхождат.

  зима

  Момичетата с този цветен тип са подходящи за всички ярки, сочни нюанси, които помагат да се разкрие естествената им красота.

  Такива нюанси ще ви подхождат:

  • наситено черно;
  • всички наситени основни нюанси;
  • студени пастелни нюанси;
  • всички сочни закачливи нюанси: лилаво, лимон, тюркоаз, малина, фуксия, люляк, лазур, сочно зелено, яркочервено.

  Красиви комбинации

  Нека най-накрая да разгледаме красиви необичайни комбинации, които ще ви помогнат визуално да се уверите, че не трябва да се страхувате да комбинирате ярки цветове в едно изображение. Експериментирайте и ще успеете!

  Оранжево, лилаво и зелено

  Панталони с малахитов цвят с висока талия, ярко лилав връх, който може да бъде заменен със слива, и оранжево яке. Страхотно решение за парти и за публикуване. Образът се допълва от сандали на висок ток, които съответстват на панталоните, златен колан и малък златен съединител.

  Тухла, кафяво и кафе с мляко

  Не е необходимо да облечете ярки дрехи, за да получите интересен хармоничен вид. Сини дънки, бяла тениска, сако с млечен цвят. Нищо забележително, нали? Но изображението коренно се променя, благодарение на аксесоарите. Кафява шапка, плетен шал за капучино и тухлена торба. Резултатът беше много стилно облекло!

   Бери нюанси

   Къпина и наситено червено

   Ако искате да придобиете завладяващ и луксозен вид, комбинирайте узрели панталони с плодове с къпина в един поглед. За да не изглежда тази комбинация да изглежда прекалено натрапчива, допълнете външния вид с палто с цвят на кафе, което ще омекоти външния вид.

   Праскова и череша

   Интересна комбинация от тъмнозелена риза, черешова пола за слънце и блейзър от праскови. Всички нюанси са малко заглушени, така че не спорят с външния вид.Изображението се допълва от черни обувки със заострен пръст и черно-бял съединител.

    Пясък и червено

    В небрежен летен външен вид, пясъчна пола с тънък червен джъмпер идеално се комбинира в пода. Допълнете този външен вид с кафяви сандали и флорален съединител. Мек спокоен външен вид за всеки ден.

    Циклама и зелено

    В един поглед свързаните нюанси на виолетово, разредени с рокля на сочен зелен нюанс, перфектно се съчетават. Чудесно решение, когато искате да напълните ежедневния си вид с ярки цветове.

     Лилаво и камило

     Много нежен пролетен външен вид. Виолетова кльощава, бледо синя риза, палто от камила и леопардови лодки, които в това изображение изглеждат напълно не вулгарно, но много стилно.

     Патладжан и златист

     Обувките и аксесоарите, изработени от метална кожа, са на мода днес, така че златните обувки ще бъдат чудесно допълнение към вечерна рокля, като сянка от патладжан. Висулка на дълга верига и съединител, украсен с пайети, ще допълнят образа.

      Вар и стомана

      Когато искате ярки цветове, добавете липово палто към спокоен вид в небрежен стил. А за да направите външния вид още по-ефектен, носете метални лодки в цвят стомана.

      Охер и шоколад

      Нюанси от жълто и кафяво изглеждат ефектно в един поглед. Металните обувки и аксесоари помагат за разреждане на изображението. Погледът ще бъде подходящ в ежедневието и е подходящ за специален повод.

      Сьомга и блато

      Неочаквана комбинация, която изглежда страхотно в един поглед. Полата е слънчев цвят и слънчева риза. Обувките и чантата са съчетани с цвета на ризата, така че полата служи като ярко петно ​​на изображението, като се фокусирате върху себе си. Тази техника си струва да се възприеме, ако искате да добавите липсващия обем към бедрата.

      Прашна роза и мляко

      Красотата на това изображение е използването на дрехи в стила на "унисекс", направени в нежни пастелни нюанси. Пуловер с млечен цвят, прашно розово яке, светлосини дънки и обувки с нисък ток с коняк. Оказва се интересна игра в контрасти, не цветове, а форми.

      Коняк и ванилия

      Още един нежен момичешки поглед. Пола и топ във ванилов нюанс, подходящи сандали, чанта и колан в цвят коняк. Изглежда наистина се оказа "ванилия", леко инфантилна, но е чудесна за първа среща.

      кехлибар

      Кехлибарената рокля е идеална за леки летни погледи. Ще изглежда страхотно на момичета с цвят на есента. Можете да го допълни с кафяви сандали и чанта на дълга каишка.

      И още много интересни изображения.

      Напишете коментар
      Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

      мода

      красота

      развлечение