прически

Най-модерните прически за жени

Най-модерните прически за жени
съдържание
  1. Нюансите на правилния избор
  2. Актуални къси подстригвания
  3. Какво е сега на мода за средна дължина на косата?
  4. Актуални тенденции за дълга коса
  5. Красиви примери

Една прическа е неразделен елемент от всяко изображение и целостта на целия комплект зависи от това колко правилно е избран. Важно е да се вземат предвид не само структурата на косата и външния вид, но и актуалните тенденции и новите прически за жени. Модните прически за жени са в състояние да подчертаят предимствата на външния вид, да скрият несъвършенствата си и дори забележимо да подмладят собственика си.

Нюансите на правилния избор

Всеки нов сезон предлага на жените не само нов външен вид, цветове, аксесоари, но и прически. Тази година прическите набират популярност, характеризиращи се с умишлена небрежност. Внимателното стайлинг - косата до косата - вече не се държи високо. Разглобени, вълнообразни брави - това е хитът на идната година. Освен това къдриците влязоха в мода, бретон - също небрежен, дрипав, всякакви плитки и дори татуиране. Що се отнася до цвета - има смисъл да се обърне внимание на неестествени нюанси, ярки, закачливи.

Освен това дължината на косата не е критична. Както за късите, така и за дългите къдрици можете да изберете прическа, която ще отговаря на модните тенденции и ще подчертае индивидуалността на нейния собственик.

Но във всеки случай има нюанс, който не бива да се пренебрегва. Това е здравето на косата. Тъпите, безжизнени, поддържани кичури няма да добавят привлекателност за никого, дори ако са положени в модерна прическа. Ето защо, преди да отидете в салона, си струва да приведете в ред косата си, да я лекувате, да я „нахраните“ с маски, серуми и други неща.

Ако изборът на средства за лечение е проблем, можете да се свържете със специалист, който ще ви помогне да изберете правилните методи за възстановяване на косата.

Когато избирате прическа, също си струва да вземете предвид формата на лицето. Например, ако лицето е кръгло, подходяща е прическа, която визуално го удължава с прав разкъсан бретон. Овалното лице е най-толерантно към всички видове експерименти, но в този случай бретонът трябва да е дебел и да има заоблени краища. Квадратно или правоъгълно лице ще омекоти наличието на гъста парцалена бретон.

Същото важи и за самите прически. Тяхната форма, дължина, конфигурация трябва да бъдат избрани по такъв начин, че максимално да подчертаят всички предимства на лицето и да скрият възможните му недостатъци.

Актуални къси подстригвания

Гамата от модни прически, които стилистите предлагат през този сезон, не е твърде различна от предишната. Основната разлика е методите за стилизиране. Ако преди основното изискване беше перфектно гладка прическа, сега тя трябва да бъде небрежно разрошена, сякаш вятърът играе с косата.

Изборът на прически за къса коса е доста широк, може би по-широк, отколкото за средна или дълга коса. Това е боб и квадрат, който не губи почва от няколко сезона, и пикси, и гарзон, и страница. Но имаше и новост, бързо набираща популярност. Това е прическа за прическа. Донякъде прилича на един и същи боб, само градуиран, в който отделните нишки са подчертани на случаен принцип.

Тази прическа е добре подходяща за тънка коса - придава им обем. И тя визуално удължава лицето, така че собствениците на кръгло лице могат да насочат вниманието си към него.

Не по-малко популярна е прическата. Това е доста сложна прическа, затова е по-добре да я поверите на опитен майстор.

Четири от един вид е друг фаворит на идващия сезон. Тази прическа е добра с това, че дава място за въображение и стайлинг. Небрежни вълни, разкопчани леки къдрици или гладка права коса - каре е готова за всичко.

Въпреки това, струва си да запомните, че при постоянна топлинна обработка косата се влошава, следователно защитните средства не трябва да се пренебрегват.

Каскада с прически - една от най-популярните през този сезон - се изпълнява не само на дълга коса, както беше преди. Сега тя може да се види в „съкратената“ версия. Такова оригинално решение ще се хареса на необикновени, смели дами, независимо от възрастта.

Късата коса е добра с това, че не изисква допълнителни грижи, а съвременните дами особено я ценят. Ритъмът на живота вече е доста висок, понякога няма време дори за чаша кафе, не като за полагане.

Освен това такива подстригвания отиват на дами от всяка възраст, така че по улиците на градовете можете да срещнете 20-годишно момиче с пикси или гарсон, и сериозна бизнес жена за 40 години със същата пикси или страница.

Но така или иначе късите подстригвания през този сезон освобождават жените от необходимостта да стилизират косата си ежедневно. Дори и квадрат днес не изисква внимателно оформяне, да не говорим за пикси или гарнизон. Колкото по-разрошена, естествена, небрежна ще бъде косата - толкова по-добре, толкова по-модерен и модерен ще бъде цялото изображение.

Динамиката на моделите с къси прически, комбинирани с помия стайлинг, придава на младите момичета дързостта и шофирането, и прави по-възрастните дами по-млади. Късите прически вървят добре с модерното бръснене и татуиране.

Просто обръснатото уиски или задната част на главата вече не се радват на такава слава, но рисуването на картина върху обръсната зона е ново задължение.

Като цяло късите прически за жени не са без причина такъв успех. Това са най-модерните варианти за прически, и то с добра причина. Те са по-малко причудливи (особено при настоящото желание за небрежност), не изискват сложен стайлинг, добре се вписват в модерен динамичен стил и правят жените по-млади, Може би затова изборът на къси прически през този сезон е толкова широк.

Какво е сега на мода за средна дължина на косата?

Средната коса е спасител за момичета, които не искат да се „тормозят“ твърде много с грижа и стайлинг, но в същото време да не бъдат заключени в границите на едно изображение и една прическа. Дължината до раменете или малко по-ниска се счита за средна, така че пространството за творчество остава достатъчно. Що се отнася до прическите - техният обхват практически не се различава от предишния сезон. Това е каскада, кратък стълб, удължена страница.

Но има и нови - напр. прическа "Aurora." Прическата сама по себе си не е нова, не се появи днес и вече изживяваше моден бум. Но през този сезон тя отново придоби популярност благодарение на чистата разкъсана каша, която е присъща на нея. Като цяло моделът се отнася до многостепенни прически - на гърба на главата косата се подстригва по-късо, отколкото в краищата, образувайки вид шапка.

Тази техника е добре подходяща за тънка, отслабена коса - придава им обем и разкош.

Прословутата небрежност в стила е характерна за всеки от изброените опции, независимо дали става въпрос за каскада, стълба или Аврора, поради различните дължини на нишките. Самите многостепенни прически изглеждат някак разрошени, разкъсани, леки, което отговаря на изискванията на този сезон.

Няма нужда дори да използвате стилизиращи продукти. Максимумът, който е необходим, е да добавите обем в корените със сешоар и пяна (или лак, или каквото и да е друго) и - модерният модерен вид е готов.

В допълнение, средната коса позволява да се играе с други тенденции, например, като плитки. Разбира се, също нарочно помия. Много полезни панделки, мъниста, ярки аксесоари също ще ви бъдат полезни.

Многостепенните подстригвания на средна коса осигуряват доста голям обхват за създаване на разнообразни прически. В допълнение, каскадата - една от актуалните прически на този сезон - ви позволява да създадете очарователна романтична визия, която също отговаря на най-новите тенденции.

Такива прически придават женственост и нежност на собственика си, те не са толкова нахални, колкото късите прически, имат по-малко шофиране, някакъв вид скованост на мъжете. Може би затова средната дължина на косата има толкова много фенове сред момичетата на всички възрасти.

Актуални тенденции за дълга коса

Дългата коса е украшение на всяко момиче, следователно, въпреки сложността на напускането, почти всички представители на нежния пол, дори собственикът на модерната (и ултра къса) пикси, ги мечтаят. Дамите, които имат арсенал с гъста и дълга коса, са добре запознати с богатството, което притежават, и са малко предпазливи от думата „прическа“. Да, и ужасни истории за фризьорите, които, подстригвайки краищата, хващат половината дължина, също преследват.

Всъщност самите прически за дълга коса и прическите не са като такива. Това е просто оформяне (разбира се, като се запазва дължината) и дизайнът на връхчетата. Днес стилистите предлагат два варианта - това е една и съща каскада, тоест кичури с различна големина и дълга коса с равномерно нарязани краища. И в двата случая дължината е запазена.

Въпреки това никой не отмени бретонът, който отново се върна на подиумите и сърцата на модниците. Разкъсан, наклонен, прав и идеално равномерен - изборът е доста голям.

Независимо от това, изборът на прически оставя много да се желае. Но в този случай собствениците на дълга коса не изостават от модата. Всякакви, дори най-сложните прически са в рамките на силата им, а дори и актуалните небрежни плитки и вълни - още повече.

За жени с дълга коса е подходяща почти всяка прическа. Сега модерно оцветяване в ярки цветове, плитки, гроздове, къдрици и къдрици - всичко това се осъществява лесно.

Дългата коса придава на дамите женственост, така че те могат да си позволят всякакъв вид експерименти. В случай на каскада, дисперсията на тези експерименти се разширява, защото върху косата с различни нишки можете да реализирате много повече идеи, отколкото на къдрици със същата дължина.В същото време е лесно да се следват най-новите тенденции - различните дължини на косата предварително дават един вид „добре обмислена разколебана“ прическа.

Освен сравнително прости стайлинг, тъкане и плитки, младите дами не забравят за оцветяването, при което са ограничени само от собствената си смелост и наличието на необходимите материали.

Тя може да бъде всякакъв вид неонови нюанси, кисела, можете да оставите горния слой на косата в естествения й нюанс и да боядисате долните нишки в дъгови нюанси. Виолетово, синьо, розово, липа - какви нюанси няма да видите по главите на модниците. Такива експерименти обаче изискват не само смелост. Необходимо е да сте подготвени за факта, че след тези експерименти косата ще се нуждае от допълнителни грижи, евентуално провеждане на процедури за възстановяване на салона.

Красиви примери

Очевидно е, че с всяка дължина на косата можете лесно да създадете прическа, която ще подчертае външния вид и ще скрие малки несъвършенства. Дълга или къса коса - няма значение. Във всеки случай има опции, които отговарят на изискванията не само на съвременната мода, но и на нуждите на жените.

Богат избор от всички видове подстригвания ви позволява да реализирате почти всякакви идеи и мечти. Основното е да определите правилно структурата на косата и формата на лицето, така че с помощта на прическа да можете да представите всичко това в най-благоприятната светлина. Например, ако една жена има тънка коса, не е необходимо да ги отрежете под корена и да сложите край на мечтата за дълги къдрици. Прическата Aurora е това, което ви трябва в този случай, за да запазите дължината и визуално да добавите обем към косата.

Пикси прическа - Момчешка-женствена, лесна за грижа и стилизиране - ще помогне на по-възрастните дами да удължат младостта си и ще даде нахалство и смелост на младите красавици.

Боб - онази прическа, която наравно с квадрата не е по-ниска от дланта в продължение на много сезони подред. Но ако по-рано те трябваше да са перфектно прави - от коса до коса - положени, днес, напротив, небрежни вълни, леки къдрици и камшик като правило топката. Това се отнася за два варианта.

"Монолитен" квадрат, в който не се откроява нито една коса, ще изглежда поне на място сред живите вълни и естествената небрежност.

Единственото, което може да се подреди по-внимателно, е бретонът, който се върна на подиумите и улиците. Но тук си струва да вземете ютията само в най-крайния случай, ако дори гладък бретон е „предписан” от формата на лицето, структурата на косата и геометрията на самата прическа.

Като цяло тенденциите през този сезон позволяват на дамите да спестят време, без да жертват външния вид. Ако по-рано перфектният стайлинг се смяташе за признак на добър тон, който отне много време и усилия, днес, напротив, правите и гладки коси, очевидно положени с изкуствени средства, са реликва. Сега е достатъчно да победите косата си с ръце (минималното количество пяна, мус или лак е по преценка на дамата), вдигнете корените със сешоар и гребен и това е всичко, модната прическа е готова.

Това се отнася за всяка дължина на косата, за всяка прическа. Дори и дългата коса, която изглежда ще отнеме толкова време при стилизирането, сега може да се „отпусне“ на свобода. И тази тенденция не може да не се радва. В крайна сметка, той не само спестява време, но също така позволява косата да се възстановява след ежедневните термични обработки с голям брой специални продукти.

Модата за здравословен начин на живот стигна до косата, сега тенденцията е здрава жива коса, свободно трептяща на вятъра. И това е прекрасно.

Вижте как да направите модна прическа за къса коса в следващото видео.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение