Дизайн и интериор на хола

Всичко за интериорния дизайн на хола

Всичко за интериорния дизайн на хола
съдържание
 1. Коя стая е залата?
 2. размери
 3. форма
 4. Взимаме предвид характеристиките
 5. Стая без прозорец
 6. Стил решения
 7. Цветова схема
 8. Подови, стенни и таванни облицовки
 9. осветление
 10. Подреждане на мебели
 11. украса
 12. Как да зона?
 13. Какво да вземете предвид при разработването на дизайнерски проект?
 14. Идеи и съвети
 15. Примери за дизайн

Всеки човек се стреми да създаде в къщата си не просто стилен дизайн, а наистина уютен кът, където всички членове на семейството и приятели ще се съберат с удоволствие. Идеално място за това може да бъде хол.

Обмислете всички характеристики на такава стая и нюансите на хармоничния й дизайн.

Коя стая е залата?

Холът е много функционална стая, която често се нарича залата. Въпреки че тези понятия имат различен произход, те означават приблизително едно и също нещо, когато става въпрос за описание на стаи в апартамент. Нека разгледаме по-подробно тяхното възникване, а също така да изясним дали залата е хол.

Понятието "зала" се появява в древни времена във Франция, а правилното произношение е женствено - "зала". Този термин се използва за обозначаване на големи просторни стаи с минимален брой мебелни атрибути, предназначени за приемане на гости. Най-често в залите се провеждаха балове, танци и други развлекателни дейности, а понякога дори и обществени събирания.

Всекидневната е нещо по-удобно и в сравнение с залата, дори лично и леко интимно.

Работата е там, че холът отдавна също е предназначен да посреща гости, но това е бил само тесен кръг от хора, особено близки до собственика на къщата. Вечерите бяха прекарани в поверителни разговори и семейни празници в малък мащаб.

В момента дневните се наричат ​​зали, особено ако имат пространство, което може да побере голям брой гости. Но заслужава да се отбележи това залата все пак е по-широко понятие, което означава много повеченапример фитнес зала, зала за танци, кинозала и терминът „хол“ напълно описват предназначението на стаята и нямат други значения.

размери

Размерът на помещенията за приемане на гости може да бъде напълно различен, всичко зависи от общата площ на жилищното пространство и от желанията на неговите собственици. Разбира се, подреждането на пиршества и приятелите е много по-приятно в голяма просторна стая, но малък уютен кът няма да бъде лишен от внимание.

В стая от 30 квадратни метра. Има достатъчно място, за да се настанят доста големи и в същото време удобни мебелни атрибути. Например широки дивани с големи възглавници, масивни гардероби и голяма масичка за кафе. Можете също така да получите домашно кино и телевизор с голям екран, което е полезно за гледане на филми с цялата компания или със семейството ви.

Малко по-малко просторен е хол с площ 25 квадратни метра. м, за които също могат да бъдат избрани доста големи елементи на мебели и декор. Такава стая може да бъде квадратна или правоъгълна, така че трябва да подредите мебели въз основа на тези параметри.

Но в стая с параметри 13-14 квадратни метра. Ще трябва да обмисля по-внимателно оформлението и да бъда малко по-скромен в избора на мебелен съпровод, Може дори да се наложи да се разбирате с диван и модулна стена за телевизор и някои неща.

Ситуацията в стая от 11-12 квадратни метра ще бъде много по-скромна. м. В този случай ситуацията директно зависи от формата на стаята, тъй като квадратната всекидневна ви позволява да концентрирате компактни мебелни елементи в средата, но правоъгълният позволява подреждането на мебелни атрибути изключително по стените.

форма

В много отношения атмосферата в хола зависи от формата на помещението, което може да бъде напълно разнообразно, тъй като съвременните технологии и оформления позволяват това да се случи.

Както вече споменахме, квадратна форма Той е по-универсален и ви позволява компактно и модерно да подредите всички необходими мебели. В допълнение, тази форма се счита за по-удобна и практична по отношение на осветлението, тъй като дори централният полилей може да разпространява светлина във всички ъгли на стаята.

Запознайте се и подредете с дълги тесни стаи, чийто дизайн може да бъде донякъде труден.

За да не изглежда стаята малка, ще е необходимо да се погрижите за специалния дизайн на стените, което ще помогне визуално да увеличите пространството. Светлите цветове и огледалните повърхности ще помогнат в това.

Много по-рядко се намират стаи кръгла форма, пълнежът и декорацията на мебели, които ще се появят, не са толкова прости. В такива случаи можете да се озадачите от производството на изключителни мебели по поръчка, които ще имат подходяща форма и хармонично ще се впишат в интериора.

Можете също така да срещнете удължените кръгли стаи - под формата на овал. Препоръките за техния дизайн и дизайн ще бъдат същите като в случая с кръга.

Взимаме предвид характеристиките

Преди да пристъпите директно към дизайна на такава стая, е необходимо да се разгледат всички нейни характеристики, които могат да повлияят както на външния вид на стаята, така и на нейната функционалност.

В допълнение, определени функции могат да се превърнат в пречка за закупуването на определена мебел, както и някакъв вид препоръки за нейното поставяне.

Преходен салон

Често има оформления с така наречените шезлонги. Както и помещенията, които са междинни помежду си. Например между коридора и кухнята или между зоната за хранене и спалните.Тази подредба на стаята дори може да се нарече някак централна, защото за да стигнете до друга точка в апартамента, определено ще трябва да преминете през нея.

Особеността на такава стая е това тя има няколко врати, вероятно дори в няколко стени, което означава, че поставянето на мебели по стените може да бъде донякъде трудно.

Най-често в такива стаи дивани и фотьойли са разположени в центъра на стаята, а шкафовете и шкафовете за телевизорите са срещу стените, където пространството го позволява.

Можете също да помислите за поставяне на малки калъфи за моливи между врати.

В допълнение, когато планирате този вид, е необходимо да се погрижите за дизайна на интериорните врати и предварително да помислите дали те ще бъдат оборудвани с врати или представени под формата на красиви арки.

За проходите между спалнята и хола вратата е по-скоро необходимост, отколкото някакъв елемент от декора, но отсъствието й е напълно приемливо между дневната и кухненската част.

С балкон

Дневните с балкон също имат редица функции. Например, те имат и две врати, които могат да послужат като причина за подреждането на мебелите по същия начин, както при разходка в помещение. Заслужава да се отбележи това този метод не представлява трудност или минус на такива помещения, а напротив, той е широко популярен.

Освен това в топлия сезон балконът може да се превърне в своеобразна лятна веранда, където гостите могат да се съберат и за чаша чай, чаша вино и приятен разговор. Необходимо е само да изберете красиви летни мебели за него, като по този начин създадете подходяща атмосфера.

И в някои случаи собствениците на апартамента предпочитат отървете се от стената, разделяща стаята от балкона и организирайте общо пространство с красиви панорамни прозорци. Трябва да се има предвид, че в такива случаи ще е необходимо да се прибегне до цялостна подмяна на прозорците с двоен стъклопакет, както и до цялостна изолация и инсталиране на мощни отоплителни устройства, тъй като зоната на балкона винаги е много по-студена от пространството в помещението.

И двете опции могат да бъдат функционално допълнение към основното пространство или напълно отделна зона, което ще стане връхната точка на стаята и ще зарадва гостите.

Студио хол

Дневната-студиото е стая, в повечето случаи комбинирана с кухненската част, така че може да бъде позиционирана и като вид трапезария. Предимството на такова оформление е това Винаги можете да съберете гости на уютно място и да не отидете в съседната стая за освежаване и напитки. И сред недостатъците може да се отбележи възможен конфликт на интереси между тези, които искат да се отпуснат пред телевизора, и тези, които са заети с готвене по това време и могат да създадат допълнителен шум.

За да направите такава стая по-удобна, трябва да помислите за компетентно разграничение между работното кухненско пространство, зоната за хранене и зоната за отдих.

И ако втората и третата зона може да са хармонично съвместими, тогава първата почти винаги се нуждае от зониране.

За това могат да се използват различни мебели, като рафтове с рафтове или високи щандове, специални вертикални щори или декоративни завеси, плъзгащи се прегради или конструкции от гипсокартон, както и много други опции.

В допълнение, Препоръчва се зоната за отдих и зоната на кухнята да са на известно разстояние една от друга, и най-добре, в различни краища на стаята.

Стая без прозорец

Чести са случаите, когато при определяне на стая за организиране на хол, изборът пада върху стая, в която няма прозорци. На пръв поглед това може да изглежда като съществен недостатък, тъй като дневната слънчева светлина добавя атмосферата на уют и винаги ви развеселява, но отсъствието на прозорци може да се използва за предимство, като се вземат предвид и други важни нюанси.

Например, първото нещо, което трябва да направите, е да гарантирате, че помещението има достатъчно чист въздух, особено ако е ограничено и има един вход.

Нещата са много по-прости с проходните стаи без прозорци, тъй като те се проветряват чрез създаване на течение и няма да е трудно.

В допълнение, в стая без дневна светлина осветлението трябва да бъде добре организиранотака че, ако е необходимо, би било възможно да се създаде интимна атмосфера в стаята с здрач или дружелюбна, благоприятна за общуване - с пълна ярка светлина.

Също така се препоръчва цялостният интериор на стаята да бъде възможно най-светъл, с ярки детайли, така че при липса на прозорци да не изглежда тъмен и мрачен. Всекидневната трябва да предизвиква чувство на сигурност и релакс, а не да предизвиква безпокойство. И ако добавите много детайли от тъкани и възглавници към мебелите, стаята ще заблести с нови цветове и ще бъде по-удобна.

На тавана

Таванското помещение се нарича стаята на последния етаж на къщата, свързана с таванското помещение, което се експлоатира активно. Също така, таванските апартаменти включват многостепенни апартаменти, разположени на горните етажи на къщите и с прозорци в покривната повърхност. Тоест, дневната светлина винаги влиза в стаята отгоре, което е неоспоримо предимство.

Това подреждане на прозорци предоставя много повече възможности за поставяне на големи мебелни атрибути, например шкафове или шкафове за съдове по стените. Освен това винаги ще има място за допълване на интериора със стилна оригинална картина, което също ще повлияе положително на цялостната концепция за дизайн.

По правило такива помещения могат да имат само един вход в стената или изобщо да не са, ако стаята е на последния етаж на частна къща. В този случай входът на таванската всекидневна е директно на пода.

Стил решения

Разнообразието от стилове ви позволява да проектирате тази или онази стая в съответствие с всякакви вкусови предпочитания, а смес от стилове ви позволява да създадете наистина необичаен и уникален интериор. Нека разгледаме по-подробно най-популярните опции за стилистичния дизайн на дневните.

Класическият, който никога не губи популярност, има характерните черти, присъщи само на този стил. Голям брой сложни мебелни елементи, изобилие от кристал, сребро и позлата, както и дизайнът на стаи с колони - всичко това придава на класическия стил повече блясък и лукс.

Също така мебелните атрибути в такъв интериор могат да бъдат украсени с изящни флорални орнаменти и ажурна резба, а самият интериор се допълва от обемни осветителни тела, антични свещници и завеси за затъмняване.

Стилът на Прованс в хола е това, което трябва да създадете уютен и искрен кът. Голям брой естествени елементи и естествени материали ще помогнат да се създаде атмосфера на топлина и спокойствие, а меките нюанси ще придадат на стаята изискан вид.

Освен атмосферата на комфорт, нотки на свежест и романтизъм присъстват и в този стил. Подобен ефект се постига с помощта на грапави повърхности, използването на състарени мебели и наличието на тъкани, трикотажни и вълнени елементи.

Наличието на голямо свободно пространство и минимум мебели са характерни черти на стила на таванското помещение, което изглежда някак небрежно и смело, но в същото време е невероятно стилно и популярно.

Тази стилистична тенденция се характеризира с груби дизайнерски елементи, например тухлена зидария или случайно приложена мазилка. Също така се използват подходящи декоративни елементи под формата на мебели с необичайна форма, оригинални картини и фотографии, както и различни улични знаци, плакати и дори пътни знаци.

Солидна и изискана английски стил може да не е напълно подходящ за дизайна на хола, тъй като всички мебелни атрибути и материали в него изглеждат някак обемисти и визуално правят пространството по-тежко.

Отделно си струва да се подчертае модерният стил, характерните черти на който са практичност и удобство. Всички атрибути на мебели трябва да бъдат възможно най-универсални, компактни и функционални.Също така, в дизайна на модерен стил, безполезно използване на аксесоари не е позволено без друга цел освен декора.

Цветова схема

Понякога е доста трудно да се вземе решение за цветовите схеми в интериорния дизайн на всекидневна, защото е важно не само да изберете приятни нюанси, но и правилно да ги комбинирате помежду си. Често можете да намерите интериори, претоварени с цветя или, обратно, с липса на ярки детайли. За да избегнете подобни проблеми, Препоръчва се внимателно да проучите всички аспекти на този въпрос.

Например, трябва да вземете предвид това изобилието от богато и тъмно синьо в интериора е доста рядко и изглежда някак вулгарно и безвкусно. Но използвайте сини детайли като декор Доста е подходящо и ще изглежда много стилно.

Този нюанс върви добре с бяло, сиво, синьо и други готини светли цветове.

Люляк сянка в интериора на такава стая може да бъде представена в две версии - наситен светъл или блед и деликатен. И ако първата опция се използва главно в представяне на мебели, тогава втората може да се превърне в основния нюанс на дизайна на стаята. Също в допълнение към тези цветове, лилав тон е перфектен.

Кафявите нюанси в интериора на хола са доста често срещани, било то тъмни тонове или по-светли и по-меки, Като правило цветовете на мебелите са представени в тъмни цветове или подови настилки са декорирани, докато светлите се използват като таванни и стенни покрития, както и малки аксесоари за тъкани.

Много популярен пастелни цветове в интериорния дизайн, особено когато става въпрос за прахообразни, ванилови, меки бледосини и светли ментолови нюанси. Тези цветове най-често украсяват стени, възглавници или вдигат красиви покривки и салфетки на масата. Тези дневни изглеждат много нежни и наистина уютни.

Изглежда много впечатляващо шам-фъстък оттенък в дизайна на помещенията, подчертавайки всичките му предимства. В допълнение, този тон е универсален и органично се комбинира както с тъмни, така и с леки подове. Но когато запълвате стаята, трябва да избягвате избора на мебели в ярки агресивни цветове, защото в този случай интериорът ще се окаже разноцветен и не уютен.

Подови, стенни и таванни облицовки

Що се отнася до декорацията, трябва да сте изключително внимателни и избирателни. Не само външният вид на хола, но и животът на тази стая, както и запазването на първоначалния външен вид, пряко зависи от използваните материали. Освен това функционалността на пространството ще зависи и от някои нюанси.

Например, не само местоположението на входа играе важна роля, но и посоката, в която вратата ще се отваря и затваря.

Ако използвате книжка за врата или друга опция с плъзгащ механизъм, тогава посоката на нейното движение няма значение и когато инсталирате конвенционално крило на вратата, уверете се, че тя се отваря навън, за да спестите вътрешно пространство.

Независимо дали вратата има врата или е организирана без нея, тя във всеки случай трябва да бъде проектирана съответно. И ако има достатъчно красиви склонове в присъствието на платно, тогава отвор без врата дава място за полета на дизайнерското въображение. Отворът може да бъде завършен с мазилка или залепен с тапет, тогава тя няма да изпъкне, но може да бъде украсена с красива арка с издълбани елементи или елемент с малки рафтове за повече функционалност.

Не можете да използвате тази стая за декорация на стени влагоустойчиви покрития тъй като всекидневната се сблъсква с проблема с навлизането на течност изключително рядко. Доста годни висококачествен тапет, дървени стенни панели или декоративна мазилка, която можете да създадете текстурирана текстура на стената.В допълнение, много често се използва бои и лакове и фотоколажи.

Перфектен като настилка ламинат или паркеткоито имат достатъчна здравина. Допустимо е също така да се използва линолеум и килим с малка купчина, тъй като дългите влакна могат да бъдат заплетени и навити. Не са изключени и керамични плочки, особено в къщата на тези, които обичат да прекарат вечерта в шумна компания за наргиле.

Що се отнася до дизайна на тавана, тук можете да дадете безплатно въображение на въображението и да обмислите всякакви опции. Може да бъде тапети, плочки за боядисване, просто завършване с оцветители, конструкции, монтирани на стена или опънати тъканикакто и финала все едно декоративна мазилка.

осветление

Когато организирате осветление в пространството на залата, трябва да се вземат предвид няколко нюанса.

 • Централно осветление ще има място, ако основните атрибути за мебели са разположени в центъра на стаята и основното място за забавление е концентрирано.
 • Ако в стаята има няколко фотьойла, се препоръчва да се подредите до тях допълнителен източник на светлина Например стенни брада или елегантни подови лампи.
 • В някои случаи се използва LED цветни ленти, разположени в пространството на тавана по протежение на корниза или на други места. Цветното осветление ще помогне да се озари атмосферата и да се създаде подходящата атмосфера за шумна вечер в компанията на приятели.
 • Разрешено за използване осветени шкафове или рафтовеБлагодарение на което можете да създадете интимна атмосфера на здрач за романтична атмосфера.
 • Също доста често срещани точково осветление на тавана, Например, малки кръгли лампи, разположени над определени части от мебели или хол, които имат отделни превключватели и могат да работят независимо един от друг.

  Също така си струва да се отбележи, че при организиране на осветление често се използват превключватели, разположени в различни краища на стаята, така че всяка част от осветителните тела да може да бъде включена или изключена по всяко време.

  Подреждане на мебели

  Подреждането на мебели играе много важна роля в дизайна на всяка стая, тъй като именно в този процес можете да коригирате несъвършенствата на стаята, обръщайки внимание на достойнствата, а също и да играете с пространството, за да промените визуалното си възприятие.

  Както беше посочено по-горе, най-успешният начин за поставяне на мебелни атрибути в просторна всекидневна е централното местоположение на мека мебел и шкафове по периметъра на стаята. С тази подредба можете визуално да зонирате пространството, без да използвате допълнителни подробности, тъй като самите мебели ще бъдат такива детайли.

  Освен това, ако има свободно място, диваните и фотьойлите могат да бъдат подредени във формата на буквата “P”, а в центъра поставете малка масичка за кафе, на която винаги можете да поставите напитки и закуски, предназначени за филмова вечер.

  Те ще помогнат за коригиране на несъвършенствата на пространството и леко визуално ще увеличат ъгловите му шкафове за неща или за съдове. Особено популярни модели без странични стени, но често те изглеждат не толкова обемни, въпреки че дълбочината на такива продукти предполага друго. Такива мебелни атрибути, инсталирани поне в два ъгъла на хола, ще помогнат да се очертаят контурите му по-меки и няма да заемат твърде много място.

  Ако не планирате да запълнете стаята с голямо количество мебели, но мястото за съхранение все още е необходимо, се препоръчва да получите нисък, но дълъг шкаф, който ще бъде разположен по протежение на стената, както и висящи шкафове или рафтове.

  На стойката можете да поставите телевизор с всякакъв размер, а шкафовете и рафтовете са подходящи за съхранение на съдове или декоративни предмети.

  Също така, меките пулове и малките функционални скринове перфектно ще се впишат в рамката на стая от такъв план.

  украса

  Декоративните елементи в интериора на абсолютно всяка стая ще бъдат само предимство, ако се използват в разумни количества и са подбрани, като се вземат предвид стилистиката на интериора и общата идея.

  Например, букет от ярки цветя ще бъде връхната точка на интериора в бяло с ярки детайли, но в стая с дизайн в пастелни и нюанси нюанси ще изглежда сложно и неподходящо. Струва си да се отбележи, че цветята много често са декор на стаята, независимо дали е нарязани живи растения и опции в саксии или изкуствени продукти.

  Малки вази и по-големи модели на пода, свещници, красиви фигурки и дори часовници много често се използват като аксесоари. Всички тези елементи могат да имат същия стил като общия интериор или могат да бъдат абсолютно неутрални, което ги прави универсални за всяка стая.

  Може да стане доста необичаен декор на хола аквариум. Въпреки че се нуждае от специални грижи и определени условия, той все още си струва парите и усилията. Работата е там, че стаята с аквариума и неговите обитатели ще бъде по-оживена, а наблюдаването на рибите ще помогне да се успокоят и да се отпуснат след тежък работен ден.

  Освен това, много често се използват като декоративни елементи плитки, покривки, меки възглавници и текстилен дизайн.

  Как да зона?

  Много често може да се наложи зониране на пространството, ако стаите са съседни или една стая трябва да изпълнява няколко функции. Най-ярките примери са кухни, комбинирани с всекидневни или малки стаи, които трябва да комбинират зоните за гости и спалните.

  Преградите от гипсокартон или малки стелажи за мебели ще помогнат за отделяне на кухненската зона от пространството на залата. Не изграждайте твърде обемни структури, тъй като те се отразяват негативно на цялостното пространство.

  Достатъчно ще бъдат елементи с височина не повече от един и половина метра, които също могат да бъдат оборудвани със светлини и рафтове.

  Завесите могат да се използват за зониране. Освен това за такива цели са подходящи както обикновени двустранни платна, така и продукти на вериги, състоящи се от мъниста, както и римски модели с вертикален повдигащ механизъм. И ако първите две опции се използват за напълно затваряне на една зона от друга, тогава римските завеси служат като дялове и само частично разделят пространството.

  Можете също да разделите пространството на зони използване на стойка с аквариум, голяма стойка за саксии за цветя, както и използване на декоративни резбовани прегради. Всяка от тези опции ще бъде не само диференциране на зони, но и много ефектен декор.

  Какво да вземете предвид при разработването на дизайнерски проект?

  Преди да се пристъпи към по-подробно разработване на интериорния дизайн на хола, е необходимо да се вземат предвид много важни нюанси. Например, индивидуални характеристики на размерите и формите на помещенията, които напълно изключват възможността за използване на готови оформления и предполагат създаването на нов, уникален дизайн, подходящ за определена стая.

  Ако не сте уверени в своите способности и се съмнявате, че можете да мислите през интериора до най-малкия детайл и да го оживите, се препоръчва да потърсите помощта на дизайнери и компанията, занимаваща се с ремонта на помещения. Идеите за дизайн понякога са доста нестандартни, така че само професионалисти могат да ги оживят.

  Ако искате да видите наистина елитен скъп интериор във вашата всекидневна, тогава трябва да използвате подходящи премиум материали, които не само имат характерен външен вид, но и имат високо ниво на качество и устойчивост на износване, което означава, че те ще издържат много по-дълго от по-евтините колеги.

  Ако целта ви е да спестите колкото е възможно повече и да създадете по-бюджетна версия на дизайна, тогава се препоръчва да изберете по-евтини материали за декорация и мебелни атрибути, както и да прибягвате до някои трикове.

  Например, дизайнът на помещенията в стила на минимализма, което ще ви спести от използването на ненужни аксесоари и следователно ненужни разходи.

  Предимството на дневните в селските къщи е това по време на строителството можете да зададете необходимата форма и параметри на стаята. Всичко е много по-сложно с помещенията в апартамента, тъй като в панелни и тухлени къщи често е забранено демонтирането на стените, за да се увеличи пространството. Ще трябва да действаме по други начини и да направим стаята по-просторна поради дизайнерски трикове.

  Може също да помислите с изграждането на малък подиумвърху която ще има зона за отдих или пространство за празник. Но в този случай трябва да сте сигурни, че подиумът не заема твърде много място и не създава пречки за свободното движение по стаята.

  Идеи и съвети

  Е, така че интериорът на вашия хол да привлича вниманието и да изненадва приятелите ви, Препоръчва се да слушате някои съвети и необичайни идеи на професионалисти.

  • За да направите стаята да изглежда по-лека и по-просторна, можете да използвате лъскав таван за разтягане на платно. Най-добре е да имате неутрален бял цвят, тъй като вариациите в други нюанси може да не доведат до този ефект.
  • Ако пространството в стаята позволява, се препоръчва да закупите U-образен диван с украсен гръб, който може да бъде разположен в центъра на стаята. Такъв модел може да побере много по-голям брой хора, отколкото обикновен диван с допълнителни столове.
  • Стилните интериори рядко имат едноцветна декорация на стени, най-често те са комбинация от неутрални тапети и картини с интересни орнаменти и шарки.
  • За да направите стаята по-функционална, можете да изберете сгъваем диван. В този случай гостите, които остават до късно, ще могат да останат за една нощ и да спят в комфорт.
  • Ако трябва да запълните свободното пространство по стените, се препоръчва да използвате обикновени или модулни картини с неутрален модел, който е приятен за всички членове на вашето семейство. По правило такива картини хармонично се вписват в интериора и не се притесняват дълго време.
  • Също така дизайнерите не препоръчват да избирате текстил за декор с твърде ярък принт, защото скоро ще искате да го промените. Отличен избор биха били продуктите в неутрална цветова схема без модел.

  Примери за дизайн

  Изисканият стил на хола в нежни пастелни цветове ще се хареса на нежните и чувствителни натури. Мекият комфортен диван е вид разделител на зоната за отдих и пространството за хранене.

  Голям U-образен диван се вписва идеално в интериора на хола в приглушени сиво-кафяви тонове. Композицията се допълва от необичайни детайли - оригинална масичка за кафе и люлеещ се стол.

  Ярък пример за зониране на кухнята и хола с преграда от гипсокартон с вграден телевизор. Интериорът е направен в неутрални светли цветове и се допълва от някои ярки детайли, което му придава още повече оригиналност.

  Красива дневна в стила на минимализма няма излишни детайли и би изглеждала леко празна, ако не и ярките детайли под формата на диван възглавници и картини. Голямата масичка за кафе, разположена между двата дивана, има прозрачна стъклена повърхност, което го прави идеален за този интериор.

  За основните тайни на дизайна на хола вижте по-долу.

  Напишете коментар
  Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

  мода

  красота

  развлечение