Стилове и модели рокли

Рокли от импровизирани материали - от прости до най-екстравагантен външен вид

Рокли от импровизирани материали - от прости до най-екстравагантен външен вид
съдържание
 1. Разнообразни материали под ръка
 2. Защо имате нужда от оригинална рокля
 3. От мъжка риза
 4. От тениски или тениски
 5. От шалчето
 6. От връзките на мъжете
 7. Извън палатката
 8. хартия
 9. От лъскаво списание
 10. ядивен
 11. От топки
 12. От чиниите
 13. От торбата за боклук
 14. От чантите
 15. От дискове
 16. От мълния
 17. От скоч лента
 18. Есен от листата
 19. От цветя и растения
 20. От други материали

Потокът от време не може да бъде спрян. Модата не спира. Всеки ден става все по-лесно да следвате модните тенденции, защото все повече и повече тоалети от импровизирани материали се появяват на подиумите.

Роклите „Направи си сам“ не само ще покажат вашата майсторство и креативност, но и ще актуализират гардероба ви с чифт нови оригинални тоалети. Повечето от роклите, представени в статията, не са подходящи за ежедневието, но няколко идеи перфектно ще се сбъднат и ще направят вашите образи по-интересни.

Облечете хартия

Разнообразни материали под ръка

Всичко, освен обемисти и тежки материали, е подходящо за създаване на тоалети от импровизирани средства.

С една дума, струва си да пуснете в употреба всичко, което е лежало на мецанина и вече е имало един крак в кошчето.

Защо имате нужда от оригинална рокля

Рокля от импровизирани инструменти ще ви позволи да демонстрирате креативността си, да участвате в конкурса, да се откроявате на тържеството, а също така да актуализирате стари тоалети, които са извън модата или вече са ви омръзнали.

Нещо повече, това е най-оригиналният начин да закупите чифт рокли без особени финансови разходи.

Рокля от пластмасови прибори

От мъжка риза

На върха на популярността вече са рокли от мъжки ризи с големи размери. Можете да намерите много начини да превърнете риза в рокля, но ние ще се съсредоточим върху два основни.

Първият метод е без шиене.Закрепваме ризата върху себе си, така че шията да е по-висока от гърдите, а яката да стане като подгъва. Завиваме ръкавите около талията и го връзваме на лъка. Необичайна и стилна рокля е готова!

Прочетете повече в статията за как да направите рокля от мъжка риза.

Рокля от мъжка риза

Вторият вариант, както вече разбрахте, е превръщането на риза в рокля с помощта на шиене. Интернет е пълен с голямо разнообразие от методи за преработка, така че лесно можете да намерите опцията, която ви подхожда и да изглеждате изключително и ярко.

Пример за рокля от мъжка риза

От тениски или тениски

Друг популярен материал е мъжка тениска или тениска. Има и много прекрасни и интересни модели.

Рокля от мъжка пола

Ако тениската е голяма, а вие сте тънки момичета, тогава можете да използвате шиенето, за да превърнете тази тениска в рокля.

Рокля от мъжка тениска

От шалчето

Плажно парео или голям шал със същата лекота се превръща в рокля.

Рокли с шал

След като вземете два еднакви шала, ги плетете в единия ъгъл. Да речем, че ще е дясното рамо. Хвърлете един шал напред, втория назад. Взимаме задния шал в страничните ъгли и го връзваме от дясната страна, а страничните ъгли на предната - отгоре и от лявата страна. Добавете тънък колан към колана си и сте красива!

Рокля от лято на шал

Интересен тоалет може да се изгради и от един шал, завързвайки го по различни начини.

Пола рокля асиметрична

От връзките на мъжете

Дори стигнаха до тази мода и с нея дизайнери. Вратовръзки, пришити заедно и органично съчетани една с друга, се превръщат в ненадмината и великолепна мини-рокля. Ако имате много материал на склад, можете да създадете рокля с максимална дължина.

Рокля, изработена от вратовръзки от два цвята, изглежда изключителна и отлична, не просто пришити заедно, но на места образуват преплитане.

Извън палатката

Защо не? Представете си рокля с отворен и облечен връх, преден цип, дълга пола, а влакче се простира отзад. Изработена в няколко цвята, тази рокля изглежда ефектно сама по себе си. И ако премахнете всичко, което показва предишната цел и използване на тъканта, тогава малко хора ще предположат, че тази рокля е създадена от вас от импровизирани средства.

Творците отидоха по-далеч и туризмът се комбинира с модата, създавайки рокли-палатки.

хартия

Всяка къща имаше ремонт, след който имаше парчета и дори ролки с тапети и хартия. С течение на времето те стават прашни на таванското помещение или мецанините. Време е да ги вземете и да им вдъхнете втори живот, създавайки хартиена рокля със собствените си ръце.

Рокля за тапети

Ние създаваме монтиран плот с помощта на няколко чилета хартия около торса. Залепете хартия на гърба или отстрани с тиксо. По този начин можете да направите и права пола, която свързваме с лифа. Ако тази опция не ви допада - можете да вземете стара пола, към която да шиете пръстените-конус от хартия и на няколко слоя. Ще се получи обемна и великолепна пола. По този начин можете да шиете във влак или допълнителни нива.

Най-удивителното е, че цели ателиета са създадени, за да създават оригинални тоалети.

За да създадете хартиени рокли можете да вземете: тапети, вестници, списания, салфетки, опаковки за бонбони, кутии, опаковки, картон, гофрирана хартия и дори тоалетна хартия.

Рокля с прахови опаковки

Но не всеки мисли да шие рокля от детска книга.

Рокля от книгата

Хартиените рокли могат да се носят няколко пъти, ако внимателно се изрязват „по шева“, след което се запечатват с тиксо. Прост и практически безплатен. И най-важното - красиво. Не е чудно, че казват, че всички гениални в простотата.

От лъскаво списание

Абсолютно всички къщи имат купчини ненужни лъскави списания, в които харесвате една или две статии. Изрязваме или разкъсваме артикули и ги поставяме в татко, а слагаме списания на рокля. В крайна сметка, имали ли сте някога рокля от списания?

Игла и конец, телбод, ножици, списания, скоч лента и основна рокля са всичко, от което се нуждаете.

ядивен

От сладкиши

Да, не сте чули Ако не сте сладък зъб, опитайте се да създадете рокля от сладкиши.Разнообразието на опаковките ще ви помогне да създадете конкретна цветова схема, а бонбоните с различни форми ще ви помогнат да проектирате различни елементи от облеклото.

Бонбонени рокли

Всичко, от което се нуждаете, е да купите сладкиши и да се въоръжите с игла и конец. Зашийте сладкиши върху старата рокля, поставяйки ги по начина, по който въображението ви казва - и ви е гарантиран успех. Ще бъдете кралицата на бала, най-важното - стойте далеч от сладкия зъб.

Направен от шоколад

Този красив десерт създава цели колекции рокли, които завършват шоколадовите празници.

От плодове и зеленчуци

За вегетарианците и водещи здравословен начин на живот, художникът от Корея създава рокли от зеле, лук, билки, бананови кори и други вкусни и здравословни зеленчуци.

От печенето

Модните дизайнери показаха как можете да замените бухналите ръкави с вкусни хляб. Обикновените гевреци също намериха място в екстравагантния моден свят. Използвани са като декорация.

От месо

Ядима, но не съвсем вкусна рокля, направена от сурово месо. Тя също не изглежда естетически приятна, но това не попречи на Лейди Гага да я използва за своите шокиращи цели.

Рокля от месо

От топки

За смелите експериментатори е подходяща идеята за рокля, изработена от балони. За да създадете подходящи както продълговати топки за моделиране, така и обичайните топки, които украсяват интериора.

Балетна рокля

Можете да ги комбинирате във всички видове преплитания и шарки - всичко е във вашите ръце и зависи от вашето въображение. Лека бална рокля е ефектно и незабравимо блести и играе със светлина, подходяща за решителни момичета, които не се страхуват да бъдат в светлината на прожекторите.

Внимателно хвърлете носталгия по детска рокля, изработена от топки за игра. Ако обемният силует е малко притеснителен, тогава можете да ги замените с дезодорантни топки или тенис топки, като предварително сте ги боядисали.

Рокля от дизайн на топки

От чиниите

Натрупаните вилици и лъжици, като венчета, могат да се използват и за други цели. Рокля, изработена от пластмаса, е по-достъпна и изглежда нежна, а от неръждаема стомана ще придаде желаната острота на изображението.

Не е необходимо да се смята, че счупената посуда е за съжаление. За щастие, под формата на нова рокля. Така че с помощта на порцеланова цепка можете да създадете шедьовър.

Порцеланова рокля

От торбата за боклук

От торби за боклук могат да бъдат създадени отлични и невероятни рокли. Надутите пакети ще създадат великолепно облекло на принцесата. А пакетите, нарязани на ресни и след това пришити от буйни излишни, ще помогнат за създаването на образа на войн от Амазонка.

Роклите от калъф от черни чанти изглеждат ефектно. Този външен вид е идеален за празнуване на Хелоуин.

Рокля от чанта за боклук къса

Също така си струва да се обърне внимание на друга битова пластмаса. От дъното на бутилките получавате страхотна рокля. И от прибори за еднократна употреба - комбинирано облекло за принцеси от приказка.

Рокля за бутилки

От чантите

Шарените или популярни чанти за базари не са най-лошият материал за създаване на необичайни тоалети. Освен това клетката винаги е на мода.

Рокля с карирана чанта

От дискове

Можете да шиете дискове или парчета дискове върху стара обикновена тениска, тениска или рокля - облекло за ходене на клуб или дискотека.

Рокля, изработена от дискове, изглежда интересна и необичайна, а благодарение на отразяващите си свойства е и ефектна.

От мълния

Рокля, изработена от ципове, представена от един млад дизайнер, изглежда невероятно и екстравагантно. Е, тогава не сме ли дизайнери? Ние шием ципчетата заедно според модела и без сгъвки. Персонализирайте размера за себе си.

Можете да създадете комбинирана рокля, където елече или пола е направено от ципове, а вторият елемент е взет от друго облекло. Ще се окаже много стилно и интересно.

Рокля, изработена от ципове и шифон

От скоч лента

Изненадващо, многоцветната лента за канали помага да се създадат необикновени, кисели рокли за партито.

Есен от листата

През есента много удобен и бюджетен вариант ще бъде рокля от листа. За да го създадете, ви трябват чисти цели листа, които ние шием от опашката по същия принцип като дисковете. Изглежда вкусно и свежо. Но все пак има няколко значителни недостатъци, на които си струва да обърнете внимание.

 1. Рокля от листа трябва да се създаде непосредствено преди събитието, че ще го носите. Листата изсъхват много бързо и може да не е точно това, което бихте искали.
 2. Също така листата са много крехък материал. Бодитата се откъсват и листата окапват, създавайки пропуски в очертанията на облеклото. Ето защо, облеклото трябва да се носи с повишено внимание.

От цветя и растения

Любовта към цветята никога няма да избледнее. Те са отлично средство за изразяване на чувства, декор на дома и, наскоро, материал за рокля.

Тоалети от свежи цветя остават актуални не само за различни фестивали, но и за концерти.

Рокля от цветя Ани Лорак

От други материали

Има толкова много материали под ръка, че е трудно да ги поберем в една статия.

Роклите са създадени от паунови пера, но никой не забранява да експериментирате с пера.

Сушената трева и сламата също са подходящи за тъкане на бална рокля.

Рокля за сено

С една дума, някои от изброените по-горе материали, както и ръкавици, стари чадъри, ненужни плюшени мечета, капачки за бира, кутии за бира, крушки, коса - не го изхвърляйте. Ами ако някой път дойде по-добре.

И ако ви свърши фантазия, тогава използвайте рекламата на производители на различни продукти.

Надяваме се, че ще намерите тази статия за полезна и полезна. Не забравяйте, че всичко е във вашите ръце - най-важното, бъдете търпеливи и се въоръжете с въображение, а останалото ще последва. Успех с вашите начинания.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение