Стилове и модели рокли

Асиметрична рокля - привлечена от необичайния силует

Асиметрична рокля - привлечена от необичайния силует
съдържание
 1. Характеристики на рязането
 2. мода
 3. Видове асиметрия
 4. Популярни цветове
 5. Модни тенденции
 6. Какво да облека?
 7. аксесоари
 8. обувки

Роклите с асиметрични елементи са популярни сред модниците повече от един сезон. Те привличат умишлено разстройство, намеквайки за лекота и свобода. Освен това, поради асиметрията на изрязването, момиче може да изложи определена част от тялото и да привлече вниманието към нея, но в същото време да не изглежда вулгарно и прекалено откровено.

Характеристики на рязането

Рокли, чиято кройка може да се нарече асиметрична, имат следните предимства:

 • Облеклото прави момичето по-съблазнително.
 • Визуално такава рокля подобрява силуета.
 • С правилния избор на асиметричен детайл, момиче в такава рокля може да скрие определени недостатъци на фигурата.

мода

Асиметричната рокля е чест избор, когато имате нужда от облекло за важна вечер или плаж. Основните стилове, в които са представени такива рокли, са А-образен и разкроен силует, както и трапец.

Друг стил, често използван за асиметрични тоалети, е тога роклята в античен стил. Фигурата в такава роба е привлекателно драпирана и изглежда необичайно съблазнителна.

Асиметрична тога рокля

Видове асиметрия

В роклята на този стил може да има такива асиметрични детайли:

 1. Ръкави. Роклите с един ръкав изглеждат оригинални и често се избират за парти или друг специален повод. Често в такива рокли асиметрията на горната част се допълва от неравномерната кройка на полата.
 2. Пола. Моделите с неравномерен подгъв са най-популярните сред асиметричните рокли. Обръщат им внимание на момичета, които искат да покажат стройните си крака, но в същото време смятат дължината на мини за твърде предизвикателна.Има много възможности за рокля с асиметричен подгъв. Това може да бъде многослоен тоалет, който се състои от поли с различна дължина. Подгъва може да бъде наклонен отстрани или назад. Има и модели с оригинални драперии.
 3. Примка. Акцентът на такива асиметрични тоалети е съкратената предна част на полата и удължения гръб, който образува влак. Такива рокли често се избират като ефектно вечерно облекло. Те изглеждат най-добре на високи момичета със стройни крака.
 4. Силует. Рокли с асиметрично деколте често се избират от момичета с красиви рамене. Тази версия на облеклото помага визуално да коригира асиметрията на гърдите, обаче, трябва да изберете модела много внимателно, така че недостатъкът да бъде изгладен, а не подчертан. Един от най-често срещаните варианти на този тип асиметрия е наличието на презрамки на едно рамо.

Популярни цветове

бял

Такова оцветяване на асиметрични рокли е особено търсено, когато търсят лесен летен вариант.

Дълга бяла асиметрична рокля

Най-често такива рокли имат асиметричен подгъв и отворено деколте. Снежнобяли рокли на едно рамо и с ажурен ръкав на едната ръка също са в търсенето.

черно

Рокля с неравномерно дъно в черно може да служи като сбито и елегантно облекло за всеки повод.

Асиметрична черна дълга рокля

Допълвайки го с ярък колан, обувки на стилети и златни бижута, получавате луксозен вечерен външен вид. Черните рокли на едно рамо също са често срещани.

червен

В яркочервено асиметрично облекло всяко момиче ще изглежда невероятно, така че той се носи главно като коктейл или вечерна рокля.

Асиметрична вечерна рокля в червено

Най-често червените рокли от този стил са модели с една каишка, с един ръкав или с влак. Не по-малко ефектни продукти с наклонен подгъв.

Цветна асиметрия

Отделно, заслужава да се отбележи рокли от проста кройка, които, благодарение на специални цветови схеми, изглеждат асиметрични.

Асиметрична черна и жълта рокля

Такива тоалети са добър вариант за офиса, тъй като кройката ще отговаря на дрес-кода, а цветът ще помогне да се открои сред останалите офис работници.

Модни тенденции

Сред тоалетите на този стил, най-популярните в момента са модели, които имат асиметрична пола. От една страна, подгъвът може да докосне пода или дори да влезе във влак, а от друга, да оголи крака до коляното или по-високо.

Моделите с асиметрия на горната част са по-рядко срещани. Те са представени главно с рокли с един ръкав или с асиметрия на деколтето.

Асиметричен връх в една рокля с дълъг ръкав

Какво да облека?

Асиметрична елегантна рокля може да се носи с болеро, козина, сако или палто. В прохладните летни вечери, ежедневните тоалети с неравномерен подгъв могат да бъдат допълнени с меко яке, дънково яке или раглан.

Що се отнася до чантата, за вечерта асиметрична, заедно с вземете малък съединител, който да съответства на роклята. Асиметричните летни ежедневни рокли се допълват от плик чанта или малка чанта с тънка каишка. Офисните модели вървят добре с леки или черни кожени чанти със среден размер.

аксесоари

Асиметричните модели на рокли са толкова ярки и изразителни, че в много случаи бижутата изобщо не се комбинират с тях. Ако горната част на такава рокля е представена от корсет, наличието на колие или верига е допустимо. Дълга асиметрична рокля трябва да бъде допълнена само с пръстени или гривни.

Екипите на едно рамо също изискват минимум аксесоари. Ще бъде достатъчно да облечете ярки обеци и да вземете атрактивна гривна на отворена ръка.

Асиметрични бижута с рокля

обувки

Когато избирате обувки за асиметрични тоалети, трябва да обърнете внимание на класическите цветове (черно, сиво, бяло) или да изберете обувки, които съответстват на роклята. Ярките многоцветни обувки с изразителен декор могат да бъдат наречени неподходяща опция, претоварващи дъното.

По-добре е да изберете висок ток в обувки за асиметрична рокля или да го замените с клин.Плоските обувки вървят добре само с къси асиметрични тоалети.

Коментари
 1. лиана
  20.02.2016

  Обичам рокли с асиметричен подгъв или на едно рамо)

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение