Стилове и модели рокли

Стилове, модели и видове рокли, които крият корема

Стилове, модели и видове рокли, които крият корема
съдържание
 1. Коя дължина да предпочитам: дълга, midi или къса?
 2. Кой цвят е най-добър?
 3. Малко за тъканите
 4. Какъв цвят визуално коригира фигурата?
 5. Крайна стойност
 6. Какви аксесоари да изберете?
 7. Съвети: скрийте стомаха и страните си

Роклята е най-доброто облекло за момиче, защото само в него можете да се почувствате наистина привлекателни и желани. Но, за съжаление, много момичета отказват този тоалет поради недостатъци на фигурата. Един от най-често срещаните проблеми е стърчащият стомах. Появата на „корема“ не винаги е по вина на момичето. Тя може да се появи не само поради недохранване и пренебрегване на спорта, но и поради раждане или болест. В стремежа си да прикрият стърчащия корем, момичетата обикновено използват два радикални метода: или облечени с „качулки“, които скриват фигурата, или се облекат в плътно прилепнали дрехи, надявайки се, че това визуално ще ги направи по-стройни.

В тази статия искаме да ви разкажем за съществуващите стилове на модни рокли, които крият стомаха. Ще научите, че дори и с несъвършена фигура, можете да си позволите красиви и стилни дрехи.

Коя дължина да предпочитам: дълга, midi или къса?

Дълги рокли

Визуално опънете фигурата, така че те са чудесни за скриване на корема.

Дълга рокля в пода с правилната кройка, криеща фигурата на дебела жена

Това свойство на роклите на пода обаче не важи за момичета с много нисък ръст. Дълга рокля „Thumbelina“ я прави още по-ниска. Ето защо, ако сте миниатюрно момиче, по-добре е да го откажете.

Рокли със средна дължина

Роклите с дължина на Midi са подходящи за голямо разнообразие от типове тяло. Това е най-добрият вариант за тези, които искат да маскират изпъкналото коремче.

Пола със средна дължина съблазнително отваря краката, в същото време крие всички проблемни зони на тялото.

Къси рокли

Това е най-опасната зона за момичета, които се срамуват от корема си. Мини-риза, особено ако пасва на бедрата ви, хоризонтално разделя фигурата на мястото, където тази изобщо не е необходима. Изберете свободни стилове, които няма да подчертаят корема. Елегантна пола е подходяща и при наличието на тесни ханша.

За да избегнете грешки, е по-добре напълно да се откажете от ултра късите рокли, като определите за себе си максимално допустимата дължина на една длан над коляното.

Къса рокля в правилния стил, криеща корема (за затлъстели момичета)

Кой цвят е най-добър?

Цветът за роклята, който трябва да изберете този, който ви подхожда. Това е много важно да запомните, тъй като много момичета, знаейки, че тъмните цветове визуално правят фигура по-тънка, изпълняват ярки цветове в гардероба си. Облеквайки се в черни и сиви цветове, можете, разбира се, да коригирате фигурата, но постоянно обличайки се в мрачни цветове, е лесно да забравите за другите предимства на външния си вид.

Черна рокля, скриваща корем за пълно момиче

Свеж тен, красив очен нюанс, необичаен цвят на косата - всичко това може да се подчертае с помощта на рокля с правилния цвят. Затова в гардероба ви трябва да има ярки, наситени или деликатни, пастелни цветове.

Рокля със странични акценти, контрастиращи в цвят, визуално стеснява фигурата - момичетата с корем определено трябва да гледат този стил. Ако харесвате рокли с щампа, тогава изберете модели с вертикална ориентация - такъв модел "рисува" фигурата.

Дълга рокля в правилния стил и цвят, криеща изпъкнало коремче

Малко за тъканите

Ако има изпъкнал корем, трябва да се избягват плътно прилепнали към тялото тъкани. Откажете рокли от тънък трикотаж или еластичен гипур. Тези материали не само ще подчертаят всички съществуващи гънки, но и ще добавят нови. Ако харесвате ажурни тъкани, тогава изберете модели рокли с гипюрени ръкави или деколте, но нека проблемните зони да бъдат покрити с по-плътен материал.

Зелена рокля за цялото, криещо корем

Трябва да внимавате и с лъскавите тъкани, тъй като лъскавата повърхност изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Затова роклите, изработени от коприна и сатен, също трябва да бъдат оставени настрана. И така, вашият избор са плътни, тъпи материи като памук, лен, велур, креп шифон, камбрик и др.

Какъв цвят визуално коригира фигурата?

Не само дължината на роклята, но и нейният цвят може визуално да коригира фигурата. Цялата цветова палитра е разделена на две части: топлите нюанси принадлежат на едната, а студените нюанси - на другата. В същото време един цвят в спектъра може да има както топли, така и студени тонове. Студените нюанси са склонни визуално да удължат разстоянието до обекта, а топлите нюанси, напротив, го намаляват. Ето защо, за да създадете илюзията за намаляване на обема, трябва да изберете дрехи в студен диапазон.

Да се ​​научиш да правиш разлика между студени и топли тонове е много лесно. Най-топлият цвят в цветовата палитра е оранжев, а най-студеният - лилав. Сега внимателно разгледайте цветния вентилатор: частта, която е по-близо до оранжевата, е топла, а частта, която е по-близо до виолетовата, е студена.

Цветен вентилатор - нюанси на цветовете

Крайна стойност

Първоначалната функция на довършването на тъканта е декоративна. Но в случай, че трябва да скриете присъствието на корема, декорацията се придава по-голямо значение, тъй като тя превключва вниманието от фигурата към облеклото. Има много видове завършване на рокля: това е драперия, и дантелени вложки, и бродерия, и апликация, и ресни - можете да изброите много дълго време. За да накарате финала да играе в ръцете си, избягвайте хоризонтални линии и малки шарки. Вертикален декоративен шев или бродерия, драперия, падане отгоре надолу - това са най-ефективните методи за визуална корекция на фигурата.

Какви аксесоари да изберете?

Аксесоари - това е друг верен помощник в борбата срещу изпъкналото коремче. Подобно на финала, те са предназначени да отклонят вниманието. Има няколко опции за използване на аксесоари за маскиране на този недостатък:

 • Неща, които създават вертикални линии, например дълги деколтета или вериги.
 • Лови неща, които създават акценти на правилните места, например големи брошки или изкуствени цветя (само в никакъв случай не ги фиксирайте по линията на талията - по-добре е да изберете деколте за това).
 • Използване на различни каишки. Широките колани-корсети трябва да се поставят директно на талията, а тънките - малко по-високо и да се носят с просторни рокли на свободна кройка.

Съвети: скрийте стомаха и страните си

 • Коригиращо бельо - това е нещо, което дамите с проблемна линия на талията трябва да носят, ако не всеки ден, то поне в случаите, когато трябва да изглеждате най-добре. Бельото за отслабване може да бъде от различни видове - отделно отгоре и отдолу, или солиден модел, наподобяващ комбинезон.
 • Развийте правилна стойка: веднага след като започнем да се спираме, коремните мускули моментално се отпускат и стомахът „изпада“. Опитайте се да се облегнете на гръбначния стълб при ходене: тогава стомахът автоматично се стяга и изглеждате по-стройни.
 • Насочете вниманието си към добродетелите на вашата фигура и недостатъците й ще станат по-малко забележими. Какво харесвате най-много в себе си? Може би е великолепен гръден кош, а може и красив гръб или стройни крака. Това, с което се гордеете, трябва да се подчертае с помощта на правилно избран стил на обличане.
Коментари
 1. Елена
  29.01.2016

  Имам изпъкнал корем. Като правило избирам рокли с висока талия.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение