Стилове и модели рокли

Рокля с пеплум - ефектна визия

Рокля с пеплум - ефектна визия
съдържание
 1. За кого е?
 2. Предимства на баските
 3. Опции за баски
 4. Рокля с обвивка
 5. С ръкави
 6. С бримка
 7. платове
 8. дължина
 9. Популярни цветове
 10. нощ
 11. сватба
 12. Трябва ли да нося пълна?
 13. Какво да облека?
 14. аксесоари
 15. обувки

Какво е peplum, знае всяко момиче, което се стреми да следва модата. Ако досега не сте срещали този елемент от облеклото, нека да ви обясним: пеплумът е широк колан в кръста на рокля или пола.

Бежова рокля Peplum

Баската получи името си в чест на хората, които обитават един от районите на Испания - баските, тъй като това беше традиционен детайл от националната им носия. В средата на миналия век пеплумът стана невероятно модерен, но беше използван като декор за дъждобрани и палта.

Тогава този елемент на облеклото беше забравен за дълго време и те го припомниха наскоро. Днес роклите на баските са много популярни.

За кого е?

Едно зърно е не само декоративна, но и функционална част от рокля. Целта му е визуално да коригира недостатъците на фигурата. Обикновено баска е разположен точно под линията на талията, като по този начин увеличава разликата между обема на бедрата и талията. За момичета с формата на „правоъгълник“ това свойство на баските ще бъде много полезно.

Освен това баските ще помогнат за балансиране на широките рамене - черта на фигурата, която спортистите и просто високите момичета често имат. Ако имате нужда да отвлечете вниманието от изпъкналия корем, тогава рокля от пеплъм ще ви помогне в това.

Предимства на баските

 • Наличието на баските помага да се прикрият някои от недостатъците на фигурата - много важно качество за всяка рокля. В допълнение, тази рокля е подходяща за момичета с различен ръст и тен. Единственото изключение са собствениците на фигурата с форма на круша. В техния случай баските правят долната част на тялото по-тежка.
 • Peplum е в състояние да украси дори най-простата рокля.Дълго време тя остана в периферията на модата, но за сезона подред се появи в колекции от рокли на известни дизайнери. Така че можете да разчитате на факта, че баските рокли ще бъдат популярни за дълго време.
Рокли Peplum - техните предимства

Опции за баски

Удължен пепл прилича на пола, носена над рокля. Това впечатление се засилва, ако пеплумът е направен от плат с различен цвят или текстура.

Двойно баско - елемент, зашит от два слоя плат. Такъв бас обикновено е по-къс и по-великолепен от класическата версия.

Непълни баскиза разлика от солидния, не заема целия пояс на роклята. По правило той представлява „крила“, стърчащи отстрани на екипировката.

Асиметричен Peplum - Най-модерният вариант на този детайл за рокля. От една страна, той е по-къс, а от друга - по-дълъг. Този тип включва и баски, които формират особена миризма.

Рокля с обвивка

Peplum може да украси рокля от почти всеки стил, но най-ефективно изглежда на рокли с по-тесен силует.

Сива рокля на ножницата с Peplum и дълги ръкави

Рокля с калъф с кафяво се превърна в истинска класика през последните години. Този тоалет изглежда невероятно женствен и елегантен. В крайна сметка самият калъф е печеливш вариант, а добавянето на баски го прави много елегантен. Рокля с калъфка от пеплум е подходяща за различни поводи: от работа до танци, поради което момичетата по света го обичат толкова много.

С ръкави

Спомняме си, че баска първоначално е използван като декорация за връхни дрехи на жените. Може би затова изглежда толкова добре на рокли с дълги ръкави. Основното е, че полата не трябва да бъде твърде великолепна. По-добре е, ако е стеснен, например молив. Дългите ръкави придават строгост заедно с него, но флиртуващ пеплум компенсира прекомерната сериозност на образа.

Има и модели рокли с пеплум, с къс ръкав. Освен това, ръкавиците често са с оригинална форма, което прави образа някак екстравагантен.

Рокля с къс ръкав Peplum

С бримка

Роклите с влак по правило са опция за най-тържествените събития. Доста често булките избират тези тоалети, отдавайки почит на европейските сватбени традиции. Наскоро баските пробиха в сватбената мода, така че в салоните можете да намерите модели рокли с баските, плавно превръщащи се във влак. Погледнете снимките - тези рокли изглеждат наистина красиво и необичайно. Трябва обаче да се вземе предвид, че такъв брой хоризонтални линии „изравняват“ фигурата, следователно тази опция е подходяща само за доста високи момичета.

платове

За да може пеплумът да запази формата си, той трябва да бъде ушит от плътна тъкан или от двуслоен материал. За самата рокля няма изисквания относно тъканта.

Костюмна рокля с пеплум

Рокля от пеплум може да бъде изработена от естествена или синтетична материя, тънка или плътна, еластична или не. Трябва само да изберете, въз основа на вашите собствени идеи за красота, характеристики на фигура, сезон и формат на събитието. Можете да комбинирате няколко вида плат в един модел наведнъж. Например, рокля и пеплум могат да бъдат ушити от трикотаж, а ръкави от гипюр.

дължина

Peplum може да присъства на рокля с пола с всякаква дължина - от мини до макси. Но самият баскет трябва задължително да е по-къс от роклята, в противен случай целият ефект ще изчезне.

Дължина на рокля Peplum

Дълго до пода

Рокля с кадифе винаги изглежда елегантно, но за особено тържествени случаи трябва да изберете вечерни рокли с пола на пода. Peplum изглежда невероятно впечатляващо на тясна дълга пола. Този елемент често е декориран с силуетни рокли с пола, която пасва на бедрата и се разширява рязко надолу. Този стил е най-подходящ за високи момичета с форма на часовник.

MIDI

Рокли с пола със средна дължина са най-популярни, тъй като са подходящи за най-различни ситуации; Те са удобни и елегантни. Рокля в стил peplum midi изглежда особено добре с пола с молив.

Небрежна рокля на Peplum Midi

Ако такава рокля е направена в сдържана цветова схема и е доста затворена, е напълно възможно да се появи в нея в офиса. По-ярките тоалети са подходящи за неформални срещи.

кратко

Късите рокли са най-добрият вариант за партита, защото е толкова удобно да танцувате в тях! Момиче в коктейлна рокля с баски винаги привлича вниманието, защото този елемент носи уникален чар на тоалета. Баската прави роклята по-кокетна и закачлива, така че в това облекло ще хванете възхитени погледи през цялата вечер.

Популярни цветове

черно

Черна рокля с пеплум може да бъде както класически работен гардероб, така и облекло за публикуване. Всичко зависи от характеристиките на модела.

Рокля с черна пеплум с пола на молив

Например, в неформална обстановка ще бъдат подходящи къса пола и деколте, а за бизнес или културни събития е по-добре да предпочетете нещо по-строго. Черният цвят в комбинация с баски има способността да моделира фигура, елиминирайки някои от нейните недостатъци.

бял

Бял цвят заобикаля момичето с ореол от чистота и неопитност, независимо от това на колко години е. Младите дами в бяла рокля предизвикват само положителни емоции сред другите, защото този цвят се свързва с добро начало.

Бяла рокля Peplum без ръкави

Бялата рокля не е непременно облекло на булката. В допълнение към сватбата има много други ситуации, при които бяла рокля с баски ще бъде абсолютно подходяща, например абитуриентски бал, театрална премиера и т.н.

червен

В никое друго облекло жена не се чувства толкова привлекателна и съблазнителна, колкото в червено. Червената рокля е истинска находка за момиче, което иска да играе ролята на фатална красавица.

Червена рокля Peplum Bustier

Тъй като червеното е много изразителен цвят, роклята трябва да бъде възможно най-проста. Нека пеплумът е единственият декоративен елемент на вашето облекло.

син

Синият цвят е много изразителен, но в същото време спокоен, поради което е един от най-обичаните от толкова много момичета.

Асиметрична рокля на Peplum Navy

Синя рокля никога не може да бъде вулгарна (с изключение на абсолютно откровени модели) - в нея винаги ще изглеждате елегантно. Едно пепел е чудесен начин да подправите сдържаността на синя рокля.

зелен

Зеленото обещава да бъде един от най-модерните цветове през следващите няколко сезона. Поне една зелена рокля трябва да се появи в гардероба на всеки, особено след като сред многото налични нюанси на този цвят всеки от нас ще намери този, който й подхожда най-много.

Зелена рокля с пеплум и необичайна шия

Изумрудени, тюркоазени, ябълкови рокли с баски изглеждат невероятно привлекателни във всяка цветова схема.

нощ

Жените носят вечерни рокли в най-тържествените случаи, когато е необходимо да се появят в целия си блясък. Ако не водите активен социален живот, тогава шансът да се явите пред другите в целия си блясък пада при вас не толкова често. Ето защо момичетата са много внимателни при избора на вечерна рокля. Една вечерна рокля с пеплум трябва да бъде дълга и не великолепна. Не забравяйте да погледнете стила „русалка“ с корсаж отгоре и тясна пола, отворена отдолу. Ако роклята е с директен силует, обърнете внимание на модели с пепел с неправилна форма.

сватба

Сватбената мода също не заобикаля роклите със страна на баска. Напоследък все повече булки избират този стил за най-важното събитие в живота си. Момичетата се ръководят от различни причини: някои искат да следват модата, други искат да демонстрират красива фигура, а трети искат да скрият възникващия корем. Във всички случаи роклята от пеплум ще изглежда много красива и ще помогне да се представят всички характеристики на външния вид в благоприятна светлина.

Асиметрична сватбена рокля Peplum

Много булки изоставят традициите и предпочитат къси рокли. В този случай рокля от пеплум е чудесен начин да създадете модерен и елегантен сватбен външен вид.

Трябва ли да нося пълна?

Малките момичета, разбира се, могат да носят рокли на баски.При условие, че тоалетът е избран правилно, той е в състояние да коригира някои точки, които често стават причина за разстроената пухкава млада дама. Основното правило - баска трябва да бъде разположен под или над зоната, която смятате за проблемна.

Пълна рокля от пеплум

Например, с изпъкнал корем, имате нужда от рокля с пепл, която започва почти под гърдите и се изпомпва до бедрата. Красавиците с пищни коси трябва да обърнат внимание на моделите, при които совалката тръгва от кръста. Във всеки случай, тези, които имат луксозни форми, трябва да изберете рокли с широк пеплум, тъй като малките елементи само подчертават обема.

Какво да облека?

Можете да комбинирате рокля peplum с най-различни неща от гардероба си. Тя може да накара най-обикновените дрехи да играят по нов начин. За да създадете бизнес имидж, облечете сако върху роклята (само тя не трябва да бъде твърде къса). Роклята от пеплум изглежда много добре с класически тренч и официални обувки. Тънките бежови чорапогащи или чорапи винаги ще бъдат подходящи, но в студения сезон можете да направите с плътни тъмни чорапогащи. Летните модели вървят добре с шапки с широка периферия в романтичен стил. Тънка каишка и малка елегантна чанта ще допълнят външния вид.

аксесоари

Рокля от пеплум не принадлежи към никакъв стил на облекло, така че върви добре с всякакви аксесоари. Например, черна рокля с калъф с байкерско яке и големи бижута, изработени от кожа и метал, е напълно хармонично облекло в стил рокер. Същата рокля със светло яке и помпи е образ, който е идеален за бизнес жена. Свалете якето си, облечете ярки бижута и сандали на висок ток - в тази форма можете спокойно да отидете на парти.

Бижута и аксесоари за рокля с пеплум

В търсене на перфектния външен вид човек може да експериментира с голямо разнообразие от аксесоари: луксозни бижута, оригинални бижута, часовници, очила и деколте. В резултат определено ще можете да намерите някои интересни стилистични решения.

обувки

Рокля от пеплум не изисква конкретни обувки. Разбира се, като всяка друга рокля, тя изглежда най-добре заедно с високи токчета. Наистина в обувките на висок ток момичетата изглеждат особено привлекателни, а походката им просто е хипнотизираща. Обувките трябва да бъдат избрани, в зависимост от това по какъв повод сте облекли роклята. За работа това ще бъдат строги офис обувки, за разходка из града - елегантни ботуши, а за празника - ефектни сандали. Цветът на обувките може да е близък до роклята или, обратно, контрастен по тона.

Коментари
 1. Lena
  26.02.2016

  Рокля от пеплум е чудесна за фирмени партита. Той е строг и в същото време много женствен. Имам черна рокля за този случай, сега искам още синя.

 2. Маша
  23.02.2016

  Възхищавам се и на тези, които са измислили баските. Просто спасение за моята фигура!

 3. фий
  21.02.2016

  Толкова обичам роклите на баски! Баските придават обем на моите неизразени бедра.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение