Стилове и модели рокли

Как да изберем сватбена рокля?

Как да изберем сватбена рокля?
съдържание
 1. Правила за подбор
 2. дължина
 3. мода
 4. За бременни
 5. За пълно
 6. цвят
 7. аксесоари
 8. прическа
 9. грим

В живота на всяко момиче има един и същи мъж, с когото е готова да се обвърже чрез брак. Често се случва младоженците да решат да положат клетва пред висшите сили и да отидат на църква, за да се оженят. Каква трябва да бъде сватбената рокля и как да я изберете?

Правила за подбор

Ако решите за сватба, тогава трябва да обърнете внимание на определени правила за избор на сватбена рокля:

 • Екип, който прекомерно излага ръцете, раменете, гърба, краката и гърдите, не е подходящ за сватбена церемония. Роклята трябва да бъде затворена или допълнена от болеро.
 • Същото се отнася и за дължината - тя трябва да бъде под коленете. Не можете да носите къса и стегната рокля за сватбата.
 • Не вдигайте рокля със сложна украса. Нежната бродерия, перлени мъниста или драперия ще бъде точно.
 • От плат са подходящи сатен, шифон, гипур или всяка друга материя, но трябва да обърнете внимание, за да изглежда тоалетът естествен и прост.
 • Ергономичен модел за сватба е рокля с права или леко разкроена кройка.
 • Влакът е елемент от сватбеното облекло на католиците, така че не е напълно подходящ за православните църкви.
 • Главата задължително е покрита с шапка.
 • Умереността в облеклото продължава с дискретен грим и скромни, но удобни обувки.

дължина

Мнозина са свикнали да вярват, че най-оптималният вариант за сватба е макси дължината. Красива, тържествена, скромна. Дължината на пода, разбира се, актуална по всяко време, но църквата не забранява рокли със средна дължина, основното е коленете да са затворени.

Къса сватбена рокля

Дълга рокля, изработена от дантела или сатен, ще изглежда грациозно, елегантно и просто отлично. Към него можете да добавите деликатен воал или дантелен шал на главата и раменете.

Особено популярни са трансформерните рокли, в които полата може да промени формата си или да се развърже. Сред тях можете да намерите модел на подходящ стил за сватби и за специални поводи. Подвижна пола ще реши проблема с дължината, ако сте любител на късите рокли.

Трансформаторна сватбена рокля

мода

Рокли в стила на принцеса и година много рядко се избират за сватба. Смята се, че не е пухкава пола, която ви позволява да демонстрирате скромността на булката. Независимо от това модните тенденции повлияха на моделите на сватбени рокли. Допустимо е да изберете рокля с ръкави и деколте, изработени от полупрозрачна тъкан.

С ръкави

Сватбена рокля може да бъде направена с различни форми на ръкави: фенерче, прави, плътно прилепнали, дълги или къси.

Нежността и женствеността духа от тоалети с дълги ръкави. Най-добрият вариант би бил рокля с дантелен боди и ръкави, както и модели от сатен.

Сватбена рокля с дантелени ръкави

Ако вашият избор е модел с къс ръкав, тогава трябва да добавите ръкавици, които са подходящи за цвят и материал.

Сватбена рокля с къс ръкав с ръкавици

затворен

Според каноните на църквата именно роклята, покриваща ръцете, раменете, гърдите и краката, ще бъде идеална за сватба. Облеклата в затворен стил са подходящи за скромни и сериозни момичета, които искат да изглеждат перфектно. А гипюровите ръкави и елече ще разредят строгостта.

дантелен

Сватбени рокли, изработени от дантела и гипюр, подчертават крехкостта и нежността на момичето. Изискана и богата ще бъде такава сватбена рокля.

Друг плюс ще бъде, че поради луксозността на материала, облеклото не се нуждае от специални декорации и допълнения. Роклята може да бъде ушита от ажурни тъкани или украсена с тях.

прост

Простотата и красотата на тоалетите без излишна претенциозност ще подчертаят невинността на булката, ще й придадат нежност и женственост. Такова облекло ще бъде най-оптималното за сватбена церемония. Проста сатенена рокля с дантелен воал ще бъде най-добрият вариант.

За бременни

Ако сватбата ще се случи по време на бременност, тогава трябва внимателно да изберете силуета. През първите месеци на бременността най-добрият вариант би бил облекло с линия или гръцка рокля с висока талия, което ще скрие корема.

Сватбена рокля за майчинство

Тъй като бяла рокля, според религиозната догма, може да се носи само от девица, момичетата в позиция трябва да избират рокля от други светли цветове.

За пълно

Изборът на модел трябва да се подхожда с повишено внимание, като се вземат предвид особеностите на физиката. Универсалният гръцки силует ще скрие почти всички недостатъци на корема, а тоалетът с A-силует визуално ще коригира недостатъците в бедрата.

Ако имате добре очертана талия, опитайте рокля с силует на русалка.

Рокля с трапец ще скрие широки ханша и визуално ще направи раменете ви по-широки.

цвят

В допълнение към традиционния бял цвят, тоалетите на всякакви светли и нежни тонове: розово, кремаво бежово, млечно, зелено, синьо, също са идеални за сватби.

Неприемливо за сватбени тоалети на тъмни цветове.

Бялата рокля е традиционно сватбено решение, така че този тоалет никога няма да загуби. Освен символиката на бялото, тя върви добре и с тена на булката. Така че, ако сте успели да посетите морето или в солариума преди сватбата, бяло облекло ще изглежда много добре на бронзова кожа.

Ретро затворена сватбена рокля

аксесоари

обувки

Не забравяйте да обърнете внимание на обувките, в които ще стоите през цялата сватбена церемония. Тя трябва да бъде скромна и удобна ниски токчета, тъй като те ще поддържат корона над главите ви.

Не прибягвайте до избора на обувки с ярки и закачливи детайли, тъй като те може да не се вписват в обикновено изображение.

Избор на обувки за сватбени рокли

прическа

Като шапка на сватбата на сватбата можете да използвате воал, полупрозрачен шал или нос на главата, както и шапка.Също така, качулка с воал, изработена от дантела или столове, ще бъде модерно решение.

Можете да допълвате изображението с помощта на други аксесоари, например, като използвате ръкавици с всякаква дължина, гривни от свежи цветя или обвивка на раменете.

Нос с дантела за сватбена рокля

Строгостта и простотата на сватбена рокля предполага покрити рамене и ръце, но това не означава, че роклята трябва да бъде плътно затворена. Изберете дантелено болеро, шал или удължена версия на воала за вашата рокля и няма да се налага да се отказвате от отворени модели.

прическа

Прическата също трябва да е проста, за да не излезе лошо под шапката, с която ще покриете главата си. Ако прическата е допълнена с воал, тогава не е необходимо допълнително да покривате главата си - основното е, че воалът покрива горната част на главата.

Свежите цветя изглеждат много красиви в прическата и като декорация.

грим

В съвременния свят не можете без грим, така че трябва да ходите на църква с умерен и прост грим. Лекият естествен грим е най-добре, а устните не трябва да бъдат боядисани, тъй като ще трябва да целунете иконата и разпятието.

И най-добрият вариант би бил да се изясни този въпрос със свещеника.

Грим за сватбена рокля

Сватбата е много важно събитие и най-важното решение в живота на младите хора. Ето защо си струва да го приемете с цялата сериозност и по всички въпроси - грим, дължина на тоалета, аксесоари, шапки и т.н. - консултирайте се със светия отец, който ще проведе тази церемония.

Напишете коментар
Информация, предоставена за справка. Не се самолекувайте. За здравето винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

развлечение